2012, här är du. Del ett.

Jag tänkte att vi skulle kolla på mitt 2012.
Tycker summeringar är så förträffliga för att få perspektiv på saker och ting!

I början av året samlade jag mod och sade upp mig på mitt gamla jobb Pärlans Konfektyr. Man kan inte ha ont i magen varje gång man går till jobbet. Samma visa var det faktiskt när jag var där och skulle extrajobba nu i jul. Trots att jag har nio månaders arbetserfarenhet på Pärlans tyckte chefen att jag skulle börja med lärlingslönen, som är riktigt låg. Gick därifrån på den andra dagen och tänkte att det är synd att dom fortfarande inte har lärt sig att uppskatta sin personal. Jag gick även en sömnadskurs på Tygverket och sydde en cirkelkjol i varm ull. Det var väldigt kallt i min 30-tals lägenhet och jag längtade efter vår och värme.

I slutet av månaden fotade jag ett kommersiellt jobb för underbara Året Runt tillsammans med Maria Ahlin.
Här muffins med vackra körsbär.

Februari kom och jag och Jacob tittade på en lägenhet som var så gammal att det fanns originaltapeter och hatthylla kvar. Här hade det bott en bestämd dam som visste vad hon ville, kände jag. Vi ville så gärna flytta in och bevara allt som gick och bara göra vackra lösningar på det som behövdes. Spara hennes handskrivna lapp i garderoben om hur kakelugnen skulle skötas och luckan öppnas. Men så kom någon rik människa och tyckte att det var en bättre idé att förvandla den till ännu ett Stockholmsfräscht luftigt modernt ställe. Ryser in i benmärgen.

Vilsamma färger i blekgråblått och gräddfärgade lister. Man kan ju dö av mindre.

Linnéa kom och hälsade på och sov hos mig en natt. Vi rullade chokladbollar, sittande på en madrass på golvet, såg Melancholia och pratade om pojkar och män och lite hur man önskar att livet kändes där och då.
Fotade den här serien
gjorde vi också.
Hon känns verkligen som en syster för mig och jag önskar hon bodde här. Livet hade liksom varit mycket mindre ensamt då och fyllt av mer dagar och kvällar med någon som förstår.

Det blev mer kommersiella jobb. Här en Red Velvet Cake.

I vanlig Februari-protest klädde jag mig i junihimmelsblåa bomullsklänningar, rufsade till håret och dansade runt på trägolvet hemma och försökte inbilla mig att det var vår i luften.

I mars började det faktiskt kännas lite som vår. Jag köpte en gammal krage på ett grönblått pappersark. Köpte även gamla finger waving-klämmor och blev lite kunnigare på att göra tjusiga 40-tals vågor, innan jag av världskort tålamod tröttnade över att jag inte redan kunde det jag försökte lära mig.

Tränade också en del med pin curls, som jag har gjort från och till under flera år. Här en bra dag!

Med april kom våren och det efterlängtade ljuset. Jag hittade en gammal cykel till Jacob på Blocket och sedan cyklade vi på loppisar och jagade rätt på varenda körsbärsträd vi kunde hitta. Givetvis åkte vi även till Kungsträdgården och fotade där. Insåg att den här mannen även var sjukt snygg framför kameran.

Jag köpte en större lägenhet till oss i Årsta och så avslöjade vi i bloggen att vi skulle bli sambos. Ni jublade och tyckte att det var himla fint och det tyckte vi också. Jag sålde min 1,5 i Midsommarkransen och sörjde lite att vi aldrig skulle få ses något mer. Trots allt, jag och lägenheten hade ju ändå upplevt ett år tillsammans.

Det var del ett av tre i min 2012-års summering. Hoppas ni kikar in igen och läser fortsättningen.

Translation:
This was my January to May 2012. I left my job where they did not treat me very nice and started to freelance as a photographer. Me and my boyfriend decidec to move together so I bought us an apartment. To be continued!

13 thoughts on “2012, här är du. Del ett.

 1. Ja jag ser fram emot nästa del. Skynda skynda
  Jag har också en summering på min blogg. Tänk vad mycket man hinner på ett år…
  kram elsamarianne

  1. Ja, på ett år kan det ju hända hur mycket som helst. Väldigt spännande! Jag kan knappt vänta tills det blir 2013. Tänkte skapa mig det bästa året hittills. Varm kram.

  1. Åh, vad roligt att du tycker det. Nästa år har jag planer på en ännu mer uppdaterad och inspirerande blogg! Tycker nämligen att det finns mycket att förbättra och så gör ni som läser och kommenterar mig så glad att jag vill ge mer till er!

 2. Jag tycker att det är hemskt fint att du med huvudet högt säger ifrån och är väldigt uppriktig kring de saker i livet som känns fel. Inte enbart i detta inlägg om Pärlans konfektyr, utan även tidigare om Sabinas plagiering av dina foton samt hur ledsen eller vilsen du känt inför vissa vägval i livet. Få erhåller förmågan att kunna vara saklig och precis utom någon som helst ansats till att vilja provocera eller trampa någon på tårna, vilket är beundransvärt!

  Hoppas du haft en fin jul!
  Kram

  1. Tack Mathilda, det här är en av de finaste komplimangerna man kan få! Du anar inte vad jag har fått kämpat för att gro minsta lilla skinn på näsan. För min del kom det liksom inte naturligt från när jag var liten, av flera anledningar. Men nu sitter den lilla portionen stolthet, insikt och självkärlek där och jag hoppas att jag kommer kunna odla fram lite mer framöver. Hoppas du har det underbart fint där du är. Kram.

 3. <3 tänker ofta på den helgen jag var hos dig, den betydde så himla mycket för mig. känner mig fortfarande så inspirerad och helt glad när jag tänker på hur fint vi hade det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *