Beredskapsfest.

Photo: Jessica Silversaga

I helgen var det premiär för Beredskapsfest på Armémuseet i Stockholm. Jag plockade fram min gamla Lotta-uniform från 1930-talet som jag köpte i höstas och Simon plockade fram sin M39-uniform. Sedan sydde vi och lagade hela dagen tills det var dags att skynda oss iväg till festligheterna!

Photo: Jessica Silversaga

Förklädet saknades till min uniform, så det är köpt på Tradera.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

För han är min soldat, någonstans i Sverige ♡

Photo: Jessica Silversaga

En kort stund med tvärbana och tunnelbana och en hel del blickar, så var vi framme vid Armémuseet vid Östermalms torg. Väldigt maffig byggnad som jag har passerat ett par gånger, men aldrig besökt!

Photo: Jessica Silversaga

Fint folk kommer sent heter det ju, och jag och Simon hade suttit och sytt på våra dräkter in i det sista, så på Armémuseet var festen redan i full gång sedan ett par timmar tillbaks. Här Sarah med sin sambo, och Elsa!

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Museet var fullproppat med folk som dansade och minglade. Spelade gjorde Hornsgatan Ramblers. Vill man se fler bilder så finns taggen #beredskapsfest på Instagram.

Photo: Jessica Silversaga

Vi hade så roligt med de här utställningsdockorna och försökte smälta in. Carrå och jag.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Vilken kväll! Tack Armémuseet, jag hoppas det blir många fler!

Translation:
The Army Museum hosted a pre-WWII party this weekend and I took out my 1930s Swedish Women’s Army Corps uniform for a dance! Simon was wearing a Swedish M39 uniform and I could not take my eyes off him ♡

7 thoughts on “Beredskapsfest.

  1. Men jisses vad fina ni är och vilket hejdundrande kalas det verkar ha varit! Ibland kan jag önska att jag bodde i storstan så jag också kunde gå på sådana tillställningar. Oh well…

      1. <3 Det hade varit fantastiskt, men jag är så lite pengar för tillfället så att åka tåg till Stockholm är smått omöjligt. Men när det blir ändring kommer jag och tar en svängom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *