En fika kan vara början på ett av livets bästa ögonblick.

Photo: Jessica Silversaga

Jag har skrivit en krönika för Löfbergs tumblr ‘En god anledning att ses’! När jag fick förfrågan om att skriva kring ämnet fika så tänkte jag två grejer; jäklarns vad skoj, jag som älskar att fika! Det andra var, när jag började fundera på vad som gör att jag älskar att fika så mycket (förutom det uppenbara, med sötsakerna alltså) är att de bästa sakerna i livet faktiskt oftast kommer tillsammans med en fika! Jag menar, tänk på det: Att fika med en helt ny människa som man sedan blir god vän med, att träffa någon man saknat länge, eller som när jag spontanfikade med Made by Mary tidigare i veckan och vi kläckte ur oss en massa bra jobbrelaterade grejer. Att bara sitta där, i ett förtroligt samtal med en varm kopp mellan händerna.

Min krönika handlar om när jag träffade mitt livs bästa människa genom en fika. Läs om det här:
En fika kan vara början på ett av livets bästa ögonblick.

Translation:
My story about how I first met my boyfriend Simon trough a fika (coffe break!).

9 thoughts on “En fika kan vara början på ett av livets bästa ögonblick.

  1. Klump i halsen vad fint! <3 Så duktig du är på att beskriva, kändes som att en var med! :-)

  2. Fina Jessica, så otroligt vackert skrivet. Håller med första kommentaren, det känns verkligen som om man var där. Saknar den svenska fikakulturen så himla mycket dessutom. Måste nog öppna ett cafe där jag bor. Kram

  3. När jag läste din text kring hur du träffade din kärlek kom jag att tänka på att det var samma sak för mig. Jag och min sol träffades i hemlighet på kaféer och låtsades som att det bara var vi i världen. Vackert och sorgligt. Men idag fyra år senare kan vi äntligen gå hand i hand utan att smyga.

    Fika måste vara det bästa som finns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *