En sommar, ett halvt liv.

Photo: Jessica Silversaga

Hej och glad sommar!

Eftersom det var ett tag sedan vi sågs nu, och en hel sommar har passerat, känner jag att första inlägget får bli en liten försiktig summering. Den här sommaren:

Har jag varit på roadtrip i Frankrike med min bästa vän * Bestämt mig för att börja studera till hösten * Sålt av en massa saker hemma med som mål att helt enkelt äga mycket mindre saker * Haft en månad utan socker * Återupptäckt en barndomsdröm * Använt min skolfranska och lyckats göra mig förstådd, och förstå * Sytt mer kläder än någonsin, klänningar, kjol och byxor * Varit på loppis i ett 1800-tals hus där ägarna hade sparat allt från fyra generationer * Blivit kär i min pojkvän på nytt * Gått upp i vikt och varit jättelycklig över det * Sett allt från dimmiga franska berg till svenska hålor * Inte badat i svenskt vatten en endaste gång, men badat desto mer i Medelhavet * Blivit förtjust i minst femtio små hundvalpar * Lyssnat mycket inåt.

Photo: Jessica Silversaga

Hoppas er sommar har varit fin! ♡

Translation:
My summer vacation came between me and my blog, but I couldn’t be happier. Everyone needs a break sometime! I had a lot of time to reflect about my life and want I want to be in a couple of years. I thought about friends and family, I thought about having positive energy in my everyday life. To have fun in work and love what you do.
I hope you had a lovely summer too! Let’s get ready for a new season.

17 thoughts on “En sommar, ett halvt liv.

 1. Har saknat dig och dina inlägg varje dag typ, men fint att höra att du haft en bra sommar.
  Vad ska du plugga till hösten?

  1. Åh. Det var en väldigt fin kommentar, tack. Du skriver alltid de varmaste vackraste sakerna, Anna! Jag ska hoppa på en gammal rysare i höst, nämligen Matematik. Denna gången ska jag ta mig igenom kursen! Även fylla i med lite Naturvetenskap. Efter det ska jag plugga till Högskoleprovet. Har du några spännande/roliga planer för hösten? Kram Jessica

   1. Men kram! Jag kom in på min drömutbildning så jag flyttar till Lund om en vecka typ, för att skriva skönlitterärt på universitetsnivå på heltid i två år. Så pepp på detta!
    Önskar dig all lycka till med plugg och högskoleprov och allt!

    1. Åh, här kommer ett stort rungande hurra för att uppnå sina drömmar! Och GRATTIS. Själv är jag livrädd för att inte lyckas – med dåliga betyg i ryggsäcken och allt, jag menar om det bara handlade om driv, passion och vilja, men när det handlar om betygssiffror och snitt på ett papper, osv osv. Din utbildning låter så spännande! Hoppas du uppdaterar med hur det går, jag håller alla tummar och tår för dig.

     1. Tack! Å ja det är störande ibland. Det här med att nå sina mål bara skulle handla om driv och medvetenhet är en av vår tids största myter. Så mycket annat som spelar in ju, tur, timing, tålamod etc. Betyg är bullshit i så många lägen. .Jag tror och hoppas att dina studier går bra och att du kommer in på den linje du vill. Tror på dig! Kram.

 2. Låter som en förträfflig sommar! Jag älskar när du visar detaljer på det du syr, är så nyfiken på dina hantverk!

 3. Det låter som om du haft en riktigt fin sommar, det var du värd. Det är fint att du börjat blogga igen dock, det har känts lite tomt utan dina inlägg.

 4. Jag har saknar dina inlägg. Det låter som du haft en fin sommar, skönt att få tid att tänka efter på vad du vill i livet. Och att så inspirerande att göra sig av med mycket saker, jag borde verkligen också ta tag i det. Kram

  1. Tack fina du! Vet du, känslan av att sälja saker är mer befriande än nåt annat. Alltså kicken! Rekommenderas varmt. Bara att börja rensa, utifrån och in. Skriv en lista på saker som du egentligen inte använt på lång tid och börja sälj. Tycker det är lättare om det hamnar i en punktlista och man får pricka av stegvis. Bra forum att sälja i: Möbler, heminredning, vitvaror: Blocket. Vintagekläder, accessoarer: Etsy, diverse vintageforum på Facebook (Ooh la la är min favorit), loppisar. Har aldrig prövat E-bay, om man kan tänka sig sälja billigt är det nog ett bra ställe. Eller starta ett Instagram-konto med en liten mini-loppis! Lycka till nu!

 5. Välkommen tillbaka! Så som alla andra skriver så tycker även jag att det varit tomt utan din blogg. Började bli orolig att du mådde dåligt, men blev väldigt lättad när jag läste att du har haft det bra. Det där med att rensa ut är makalöst skönt. Jag och min mamma delade på ett bord på en loppis här i Jönköping och det var så kul! Och så himla skönt att bli av med saker man inte längre använder. Det ska rensas mer här hemma och mamma och jag gör en favorit i repris.

 6. Ååå, så mye fint! Så godt å høre at sommeren har vært full av gleder, og at du har det bra for tida <3
  Så spennende at du skal studere i høst! Jeg håper det blir interessant og givende.
  God fredag og god helg, Jessica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *