66 thoughts on “Ett år sjutton dagar.

 1. Åh Jessica, jag önskar dig allt gott. Allt gott verkligen. Fick som en tår i ögat när jag läste detta. Jag vet hur sådant här känns. Jag hoppas du kan finna styrka nu att se allt som är vackert i världen. Det finns så mycket som är fint- vacker Art Nouveau-arkitektur, fina pojkar, äpplen som lyser rött på träden, vänner som tycker jättemycket om dig. Och mycket mer. Och så önskar jag att jag kunde laga varm choklad med vispgrädde just nu till dig. Kram

  1. Jag skulle verkligen behöva den där koppen med varm choklad just nu. Jag känner mig så ensam. Livet är konstigt ibland, men ändå alltid vackert. Även när det gör som mest ont. Tack för din värme. Tusen och åter tusen kramar.

 2. Åh förstår att det måste kännas otroligt jobbigt, det är det alltid. Se till att omringa dig med alla fina saker du kan komma på, själv brukar jag må bättre av: kastanjer (som är så himla fina just nu, när man kan plocka ut dem ur sina taggiga skal), dricka rykande soppa ur mugg, gömma sig under en filt och kolla på franska filmer, köpa färska blommor att ställa i fönstret och nynna på favoritlåtar samtidigt som man lagar sin favoritmat.

  Det kommer bli bättre, även om det känns så himla sorgligt nu.

 3. Jag känner verkligen med dig. Gick igenom en riktig mardrömsbreakup för två år sedan och varje gång jag läser om någon som gör slut eller skiljer sig så knyter det sig i magen på mig och jag börjar må illa. Det enda möjligtvis positiva med att nån gör slut med en är att man kan göra något av det, något kreativt. Jag tycker du är fantastiskt begåvad, Jessica, och jag tycker det är fint att följa ditt liv och din utveckling på internet trots att vi inte alls känner varandra. Om du av någon konstig anledning befinner dig i Belgien så ska du höra av dig till mig, för jag bjuder dig gärna i förbifarten på te (min kaffekokare lagar pinsamt äckligt kaffe så det vet jag inte om jag skulle våga bjuda på).

 4. Åh :( Stor kram! Ta verkligen hand om dig och gör vad du vill – ät glass, se på dåliga filmer, gå långa promenader – vad du vill. Det är också okej att känna precis vad som helst. Det är tungt och jobbigt, jag vet, men ta vara på de små stunderna av glädje och se till att ha något fint att se på när du vaknar/ska sova. För mig har det i alla fall varit att vakna och somna som varit värst, i alla fall i början. Kanske skapa små mål att arbeta mot, grejer bara för din skull? Ta hand om dig ordentligt <3

  1. Jag har många mål och kämpar på. Det jag saknar mest just nu är en vän som drar med mig på saker, inte för att jag vill utan för att jag måste. Eller en mamma som lagar tomatsoppa till mig.

   1. Jag känner definitivt igen det där, har också känt så i år (blev dumpad på alla hjärtans dag), speciellt i början när jag verkligen behövde fokusera på annat.

    Du kanske kan kolla på kurser hos studiefrämjandet och folkuniversitetet eller så? Då kommer du i väg och du får lära dig nya saker samtidigt. :)

 5. Oi, han må jo være “tokig”, som dere sier. Så trist å lese. Sånt er alltid vondt og vanskelig, så jeg sender deg en veldig stor klem fra Paris. Kom for å spise makroner og drikke vin når som helst, hihi!

 6. Åh Jessica. Hur kan det få vara så. Det kommer att bli bra, jag lovar. Skickar varma kramar till dig, och menar varenda en utav dem. Du är aldrig ensam.

 7. Att något så vackert kan vara så sorgligt. Du är vacker och otroligt begåvad, den som inte ser det är i mina ögon blind. Jag vet inte om du är som jag, om du fotograferar som bäst när du är lycklig eller olycklig, men kanske kan konsten och fotograferandet hjälpa dig ur och genom dig sorg. Styrkekramar till dig från mig! <3

 8. Oh, so sad. I think it always happens to them who you would hope all the best, Hope you’re alright. It’s though, I know that. <3

 9. Vad ledsamt verkligen, sötaste Jessica. Livet är tungt ibland, men lyckligtvis inte för evigt. Solstrålarna hittar nog tillbaka till ditt liv igen, ska du se. Gråt en skvätt om det känns så. Välj den smarrigaste bakelsen på fiket, dela hjärtesorgerna med vänner och tänk på att det någon dag kommer att kännas bra igen. För det gör det. <3

 10. Men så otroligt tråkigt och nedslående! Jag känner inte dig men du verkar vara en så klok och varm person med ett otroligt stort hjärta. Omge dig med goda vänner och försök att hitta på saker som ger dig glädje och inspiration. Jag sänder dig många kramar!

 11. Detta inlägget fick mig faktiskt att gråta. Samma sak hände mig för 2 månader sen med en person jag varit tillsammans med i 9 månade och det tog ganska hårt på mig eftersom jag aldrig trodde att han var den personen som lämnade en sådär. Även om jag är mycket yngre och oerfarnare än dig så önskar jag dig all lycka och tid för att återhämta dig. “Letting go doesn’t mean forgetting, but rather to accept that there are some things that simply can not be” var alltid en rad som hjälpte mig när det kändes som tyngst. Lycka till och kramar på dig!

  1. Känner igen mycket av det du skriver. Hur mår du nu? Jag hoppas dig allt det bästa och finaste. Om du är i Stockholm och vill gå en lång promenad vid vattnet eller sitta på ett fik och dricka svart kaffe så är det bara att du skriver till mig. Det jag saknar mest just nu är känslan av att min omgivning förstår vad jag går igenom. Man känner sig liksom så ensam och övergiven, mitt i allt. Oändliga kramar.

 12. Du är inte ensam! Så ledsen för din skull, vet precis. Kommer du till Malmö någon gång är du välkommen till mig! Inte för att vi känner varandra, men jag kan dra med dig ut på lindy hop och på häng. Puss!!

 13. Vill bara säga att jag tänker på dig och och att du är så himla fin och bra och stark och du och ditt fotograferande och bloggande har gett mig så himla mycket och varit min största inspiration – inte bara rent kreativt, utan i själva livet – de senaste åren. Du fick mig att upptäcka 50-talsmode, vintage, gamla möbler och hemsydda klänningar, att våga ta studenten klädd i marinblå hasbeens och kort sjömansklänning. Du är så bra och det är så hemskt orättvist att förluster liksom verkar drabba alla mest hela tiden. Jag hoppas att du snart kan le och dansa igen, att du en dag vaknar och allt känns okej och att du då snart kan bevara den känslan, först i en dag, sedan i en vecka, och snart kommer allt kännas okej som grundläge. Man läker. Inte för att man vill, eller för att man kämpar för det egentligen. Utan för att det funkar så. För att det blir så. Det är typ både det läskigaste och vackraste med livet, tycker jag.

  Tusen kramar till dig
  Anna

  1. Åh, underbara människa. Tack för att du delade med dig av det här och att jag har inspirerat dig. Det är ett av de finaste sakerna man kan göra för en människa. Den andra är att ge kärlek och energi och det har du just gett mig. Tusen kramar och tänk att det är en vår på väg just nu!

 14. Snygga begåvade Jessica. Som jag önskar att jag kunde ge dig en kram och varmt te just nu, och en kardemummabulle. Det är ju inte den ultimata månaden heller. Men för varje vecka som går så kommer det kännas lite lättare, jag lovar dig det.

 15. Vad tråkigt när sånt här händer :( Det är helt okey att känna som du gör och jag vet hur jobbigt det är verkligen. Har varit med om det för många gånger. Ensamheten och sorgen går över, men att vara i det och känna det men även att distrahera dig från det, acceptera det som har hänt. Försök göra det du brukar göra, med tid och träning går det bättre. Hoppas du mår bättre snart :)

 16. So sorry to hear that. Hate that feeling of being lost because you’re missing someone. Sending you loads of good vibes from the desert. xx

  1. Yes, that is one of the hardest feelings, wish I could find some way to ease it but I can’t. I guess time is the only way, and fill the heart with other beautiful things.

 17. Oooh this saddens me! So sorry to hear of this news…I’ve been so busy and now I catch up to read of this sad news….I do hope you are doing well & feeling ok…these things happen to us all at sometime in life. Just remember you are beautiful, smart, talented and so sweet & the sun will shine for you for sure!! And we never know what is around the corner for us!! A BIG BIG warm hug for you!!! XXXX

 18. Tusen och åter tusen kramar till dig. Blir så ledsen när jag läser det här och jag hoppas verkligen verkligen att du är okej. Jag fick själv mitt hjärta krossat för tre månader och fem dagar sedan så jag vet hur hemskt ont det gör.
  xx

 19. Åh. Jag som missade översättningen tidigare. Men finaste du. En vacker dag kommer ditt hjärta slå i takt utan att hoppa över eller slå dubbla slag så fort något påminner om honom. Det lovar jag dig.

 20. Finaste du! Jag bor på andra sidan bron, vid Skanstull, och hoppas att jag ska stöta på dig på Götgatan någon gång. Jag tittar in här ibland och senast jag gjorde det var ni tillsammans och jag tänkte att ni var ett så fint par. Vet precis vad du går igenom, har varit med om detsamma, även om det var ett tag sen nu, men det uppbrottet bidrog starkt till att mitt liv tog en helt ny riktning. Jag är glad för den jag är idag, och jag tycker om mitt liv, men ändå kan jag inte låta bli att sakna den människa som fick mig att leva fullt ut. Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *