Foam rollers, frisyrer I.

Photo: Jessica Silversaga

Hej hallå! Hoppas ni har haft en underbar helg <3 Det har jag!

Jag tänkte visa er lite hur jag lägger mitt hår med foam rollers. Jag började rulla mitt hår på heltid för två år sedan, och slutade därmed också använda värmeverktyg på mitt hår. Det är det bästa jag har gjort mot mitt ganska ledsna och trötta långa hår. Först satte jag pin curls om nätterna och sov på, men sedan förra sommaren upptäckte jag foam rollers! Bild ovan! Dessa kommer från Sivletto i Stockholm och kostar runt hundralappen för två förpackningar. Jag har cirka 10-12 stycken som jag använder i mitt hår.

Photo: Jessica Silversaga

Såhär blev resultatet när jag rullade förra sommaren. Körde ganska mjuka och utkammade lockar då, formade även en del vågor. Hade sug efter mjuka 40-tals filmstjärnevågor. På mitt Instagram såg det ut bland annat såhär:

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Förra sommaren satte jag en rulle i luggen, nu har jag börjat prova mig fram med fler och att sätta dem på olika sätt. Innan jag rullar på dem tog jag hälften delar vatten med hälften delar läggningsvätska från Sivletto. Sedan sover jag med en sjalett. Två clips för att håla fast den. På morgonen ser det ut som ovan, minus smink!

Photo: Jessica Silversaga

Denna gång blev det fyra stycken i samma riktning, två på varje sida och två rader på baksidan. Alla rullade i samma riktning.

Photo: Jessica Silversaga

Förlåt min smutsiga lins. Den är putsad nu, men fick något härligt skirt på sig efter en lång dag med bröllopsfotografering.

Photo: Jessica Silversaga

Sådär, klart! Eller nä. Dags att ta fram borsten och jobba ut lockarna och börja forma.

Photo: Jessica Silversaga

Sedan har jag inga bilder från själva utkamningen. Såhär blev i alla fall resultatet. En större våg i luggen, resterande håret i hårnät och sedan en silkessjal på det. Målet för dagen var att åka och ta passbild, för vi ska nämligen iväg på en fantastisk resa snart!

Några frågor på det? Puss!

Translation:
I’ve just started experimenting with foam rollers, and I like them very much so I’ll continue and write about the result.

22 thoughts on “Foam rollers, frisyrer I.

 1. Bra inlägg! Jag väntar på foamrollers i posten… Är jättesugen på att lära mig och se om jag kan bli lika tjusig som du :)

  1. Åh, vad spännande! Hojta till om du får några frågor, att hålla på att experimentera med foam rollers är så himla kul!

  2. Var har du beställt dem ifrån? “Alla” som nämner foamrollers verkar köpa dem i Stockholm men jag som inte tar mig dit särskilt ofta skulle också vilja få dem i postlådan…

 2. åh,jag lever för din blogg.Så mycket inspo och skönhet den kryddar alla mina dagar med<3

  ps.du är så fin,kram

 3. Du er veldig fin med bølger og krøller!
  Selv har jeg ganske mye naturlig krøll i håret, men jeg er ikke så flink til å sette det opp, så dette er inspirerende likevel.
  Gleder meg til å høre mer om reisen deres!

 4. Ahhh…you look so wonderful. I remember these foam rollers when I was a little girl. My Nana and Mother used to have them to put in their hair at night time and I used to play with them and pretend to dress up and also put them in my doll’s hair too. They are a lot of fun. I hope you continue to enjoy them :))) xo

 5. Jessica, behöver råd om en grej! Kaféet jag jobbar på här i Linkan har Lindy Hop-kväll om någon vecka. Så vad ska man ha på sig? Vad är en typisk lindy hop-outfit?
  Kram

  1. Hej raring! Ja, du, jag skulle satsa på en söt klänning + lägga lite krut på håret. Har sett att Indiska har många vintageinspirerade klänningar, bla. denna 40-tals inspirerade: http://indiska.com/se/Mode/Kl%C3%A4nningar/ANNIKA/p/102550581BLUE samt denna 30-tals inspirerade: http://indiska.com/se/Mode/Kl%C3%A4nningar/JULIE/p/102775552MULTI. Något som är skönt att dansa i! Jag dansar oftast i klänningar som inte sitter åt så hårt, de gamla sköra klänningarna får stanna hemma. Om du inte vill locka håret, satsa på en fin uppsättning. You Tube har en rejäl mängd fina tutorials om man söker på 40-tals frisyrer. Framför allt, le massor, då kommer du har roligt! Kram.

    1. Ha ha, åh, varsegod! Säg till om jag kan hjälpa till ytterligare. Hoppas kvällen blir fin, skvallra lite sen om du vill!

 6. Hej! Vart får man tag i läggningsvätska? Försökte söka på sivletto.se men dom verkade inte ha någon?

  Greta

  1. Jag köpte på Sivletto sist, men har även hört att Lottabody ska vara jättebra. Finns på E-bay! Ska pröva den nästa gång.

 7. Åh vilken storlek på foam rollers använder du? Tycker det är så svårt att veta vad jag ska köpa.

  1. Hej Gabriella! Jag använder foam rollers som är cirka 2,5 cm i diameter. Har även en ännu mindre storlek till luggen, som är cirka 1 cm i diameter. Tror helt enkelt man får pröva sig fram med olika! Det beror ju så mycket på hur långt/tjockt hår du har, vilken frisyr du vill skapa osv! Mindre spolar ger mer lockar, större spolar vågor. Min favorit är mellanstorleken, tycker det fungerar bra på mitt hår..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *