Frågor & svar!

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Emmy
Du tar så otroligt vackra bilder! <3 Kan du inte berätta lite mer om Simon för oss, t ex hur gammal han är och vad han jobbar med? Är så nyfiken på kärleken i ditt liv. Kram!

Tack Emmy! Jag berättar mer än gärna om Simon, han är liksom den bästa människan jag någonsin har träffat! Han är 24 år gammal, kommer från Stockholm och älskar tåg, att lyssna på 20-tals jazz och dansa lindy hop (det var så vi träffades, på Stora Skuggan). När vi träffades slogs jag av hur otroligt stilig han är. Han är en av få människor som kan bära upp hatt, slips och ett par byxor från 30-talet med superhög midja. Ja, allting han bär gör han med stil och han älskar detaljer gjorda med kärlek. Han är vegetarian, med undantaget fisk och skaldjur och älskar att laga mat. Ekologiskt, närproducerat och bra produkter står högt på listan och liksom kärlek till kläder och detaljer, ska det vara omsorg även i det som tillagas. Simon har lärt mig så mycket om mat och det tog inte lång tid innan jag också gick över till vegetariskt. Vi älskar att laga mat och är urdåliga på att laga snabbmat eller att fuska i köket. Simon är så himla rolig och är på riktigt den varmaste människan jag någonsin har mött. Han vänar om allt runtomkring och är djurvän. Från början när vi träffades tyckte jag att han var lite tystlåten, men jag upptäckte efter ett tag och han bara är eftertänksam och reflekterar. Han tycker mycket om 1920-tal till 40-tal och hans senaste köp i inredningsväg är en vevgrammofon helt i trä och i klädväg en kritstrecksrandig dubbelknäppt kavaj. När han inte dansar, letar vintagekläder eller fotograferar analogt med film (ja, vi delar det intresset med), så arbetar han som iOS-programmerare för ett företag i Stockholm. Detta företaget är i uppstart och just nu lite hemligt. Tidigare jobbade han för Blocket och har tagit fram Blockets app. Och han är min absolut bästa vän.

Maria
Det blev riktigt bra! Jag har själv färgat rött hår och funderar också på att bli brunhårig. Som du säger så försvinnar man lite ibland bakom sin hårfärg om den är ganska intensiv. Nu har jag dessutom haft rött hår i snart fyra år… dags för en förändring!
En fråga bara; färgade din frisör över det röda på en gång med det bruna eller gjordes det någon typ av avfärgning mellan?

Roligt med en förändring! Min frisör färgade över det röda med brunt direkt. Eftersom jag ville ha en ganska varm chokladbrun färg så är det röda nog en ganska bra grund. Nu när jag har tvättat ut min bruna färg något (efter ett par veckor alltså), så kommer det röda igenom lite och jag tycker det är fint. Lycka till!

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Betty
Hej Jessica! 
så snygg hall du har fått till! kan inte du berätta hur du lägger upp ditt hår? använder du skumrullar? vilket märke? Gärna allmänna bra att veta tips för håret är också välkommet! Tack för fin blogg

Tack Betty! Jag använder skumrullar som jag köpt hos Sivletto. De är rosa och i mediumstorlek med en diameter på 2,5 centimeter. Har även en ännu mindre storlek till luggen, som är cirka 1 cm i diameter. Tror helt enkelt man får pröva sig fram med olika! Det beror ju så mycket på hur långt/tjockt hår du har, vilken frisyr du vill skapa och så vidare. Mindre spolar ger mer lockar, större spolar vågor. Min favorit är mellanstorleken, tycker det fungerar bra på mitt hår som går strax under axlarna. Tyvärr har mina skumrullar från Sivletto inte hållit så bra, så jag måste köpa nya snart. Ett tips är att beställa från E-bay, där är de billiga. Sök på “Foam rollers”. Jag fuktar mitt hår lätt på kvällen innan jag ska lägga mig (längderna), sedan rullar jag upp enligt ett schema som jag brukar köra. Det är oftast två rullar i luggen, två rader i övriga håret, översta raden håret under rullen och upp (medsols) och understa raden håret ovanpå och in i spolen (motsols). Det finns många tutorials på You Tube som man kan titta på. Jag brukar söka på 1940s hair tutorials! På natten sover jag med ett hårnät ovanpå rullarna så att de ska hållas kvar och sedan en sjalett som jag knyter över. På morgonen kammar jag bara ut lockarna och formar en frisyr. Det kräver lite tålamod och övning men är verkligen roligt. Lycka till!

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Sandra
Finaste Jessica. Kommer du hinna återuppta önskeinläggen i höst? Stor kram och tack för en magisk blogg!

Finaste Sandra! Ja, det kommer jag! <3

Jessica
Hej! Tack för en fin och inspirerande blogg! Jag undrar lite kring din hårfärg, hur får du fram den fina röda färgen och tar du hand om ditt hår på något speciellt sätt? Jag är själv sugen på att bli rödhårig men har hört att det är lite knepigt att hålla färgen fin? Kram Jessica

Jag säger bara kör på! Den röda färgen är lite knepigt att hålla från början, men efter ett tag tycker jag tvärtom att den sitter bra. Den är dock kanske ingen bra idé för någon som gillar att byta hårfärg väldigt ofta. Jag hade hårschampoo och balmsam för rött hår (som tillsatte lite färg vid varje tvätt), en hårtoning från Wella som jag körde när färgen började kännas lite trist och så färgade jag ju ganska ofta, men eftersom jag gjorde det själv så kostade det inte särskilt mycket.

Photo: Jessica Silversaga

Vicky
alltså – som en film. var är detta vackra?

Det är det lilla gamla bruksamhället Herräng som ligger i Norrtälje kommun. Jag brukar försöka åka dit varje år och ta danslektioner på Herräng Dance Camp, som är ett slags dansmecka för människor världen över som gillar swing, charleston, jazz, balboa med mera. Fem veckor varje sommar är det dansläger. Vill man åka dit över dagen, från exempelvis Stockholm så finns det bussar som går precis hela vägen. Avsätt en dag, åk dit och kolla de öppna danslektionerna, bada i havet och ät himla god mat som finns lite överallt på lägret. Tips tips!

Photo: Jessica Silversaga

Caspian
Jag älskar dina små qoutes du har i rubrikerna, är det dina egna eller kommer de någon speciell stans ifrån?:)

Tackar! Det är musikcitat, jag lyssnar hemskt mycket på musik när jag sitter framför datorn. Just i detta inlägget är det Anton Kristiansson. Men även Hellström, Winnerbäck, Maggio, Krunegård, Ternheim är ofta med. Läser inte så mycket böcker just nu, men bokcitat är också en favorit! Har ett textdokument på datorn där jag samlar allt fint.

Jenka
Hej! Jag undrar var ni köper herrkläder i vintage-stil? Finns det något ställe som dessutom säljer nyproducerade herrkläder i gammalt mode? Jag upplever det som lättare att klä sig vintage när man är tjej :)

Hej Jenka! Åh. Jag har inte så bra koll på nytillverkade herrkläder i vintagestil, men tänker att Tweed Country Sports i Stockholm kan vara något. Lite dyrare, men fin kvalitet. Min sambo har en väldigt fin varm tweedkavaj därifrån. Kanske har någon annan ett bra tips på nytillverkade herrkläder i vintagestil?

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Carina
Dina bilder och texter är alltid så inspirerande och vackra! Tack för att jag och vi andra får följa dig! Jag funderar över vart du har köpt din garderob/klädställning? Jag försöker få någon struktur på mitt klädkaos och din lösning är något som nog skulle passa mig med. Praktiskt och ändå snyggt!

Hej Carina! Tack så mycket! Min klädställning fick jag genom Elsa Billgren och tv-programmet ”Äntligen Hemma”, där jag var med hösten 2013. Om du lyckas komma åt arkivet så kolla köpställen på TV4′s hemsida, eller maila Elsa eller Äntligen Hemma och fråga. Tror att man kan hitta dessa ställningar på ett byggvaruhus. Lycka till!

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Betty
åh, vad härligt det ser ut!
Har du några tips på en bra och inte för dyr självutlösare? vill ta självporträtt.
tack på förhand

Jag har en trådlös fjärrkontroll från Hähnel. Just för att jag vill kunna ta ett självporträtt långt borta och inte vara beroende av längden på en sladd. Min kostar runt sjuhundra kronor. Nu vet jag inte vilket märke på kameran som du har, men Canon har en självutlösare som kostar under tvåhundra. Har aldrig provat den, men tänker att det är ett bra märke så borde ju fungera alldeles utmärkt.

Ann
Hej! Jag undrar vad du fotograferar i ditt yrke som fotograf?

Hej Ann! Jag fotograferar både konstnärligt och kommersiellt. Bröllop, porträtt, mode och inredning för både privatkunder och kommersiella uppdrag (bland annat för Hemslöjd, Älskade Hem, Drömhem & Trädgård, Amelia, Damernas Värld, Family Living). Jag arbetar också med att fotografera lägenheter genom mäklarfirman Fantastic Frank. Jag gör också egna fotoböcker och arbetar med fotoutställningar.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Daniella
Jag måste bara fråga, är Silversaga ditt riktiga namn eller någon sorts internetalias? Så himla fint!

Tack, det är mitt riktiga! Bara jag som heter så.

Photo: Jessica Silversaga

Edit
Hej! Läser din blogg så ofta jag kan, undrar var/hur man kan få sånadär fina bud som du verkar få ganska ofta?
Mvh Edit Tack för din jättefina blogg!

Hej Edit! Jag tänker att man kan kolla upp olika pr-firmor i staden där man bor, maila dem och skriva att man gärna vill recensera eller skriva om deras bud eller något i liknande stil. Försöka gå på pr-event för olika företag. Till slut blir man inbjuden och hamnar på lite olika listor tänker jag. Jag blir glad när pr-byråerna har tänkt på min blogg och vet att jag tycker om ekologiska produkter, vintage, mode och vackra (fotovänliga) event och bjuder in mig till just detta. Min absoluta favorit var The Great Gatsby-premiären förra året.

Photo: Jessica SilversagaPhoto: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Sandy
Hur träffades du Elsa första gången??

Jag och Elsa blev kompisar genom våra bloggar, vår första kontakt var som brevvänner vilket var himla fint (har sparat breven någonstans). Jag bodde då i Linköping och funderade mycket på att våga flytta upp till Stockholm. Vi skrev om kärlek, ont i hjärtat, längtan, storstäder versus små städer, rött hår och massa mer. Sedan började vi jobba ihop när jag flyttade upp och nästa år kommer vi att bli ateljé-grannar!

Alex
Oh how I miss New York!
Can you tell me what shade blush and lipstick you got from MAC? Also if you could tell me what blush color you are wearing in your header image, please. Its so pretty. Thank you.
 LOVE YOUR BLOG!

Thank you! I bought: Lipstick – Russian Red and Powder blush rouge – Fleur power in New York. (I also miss NY too!) In the header photograph I am wearing “Friendly” from Face Stockholm. When I used to have red hair I also used the shade “Tonight” by Face Stockholm a lot, especially during the summer.

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Your questions and my answers!

6 thoughts on “Frågor & svar!

  1. Känner du ibland att när du går förbi en fellow vintage-älskare (du ser på kläderna, stilen osv) att man bara måste vinka eller le stort? Jag känner så varenda gång jag ser någon med pincurls eller 40-tals stuk på outfiten. Typ “HEJ! vad kul att vi finns!”

  2. Vad roligt att få veta lite mer om dig, och om Simon. Hade aldrig gissat att han är bara 24 år gammal. Han tycks verkligen vara ett kap, så stilig och med bra värderingar och så, hoppas att det finns fler som honom där ute och att ni får ett långt och lyckligt liv tillsammans :)

  3. I love your blog and I’m so pleased to see how happy you are now! You’re clearly a petite girl, but I wanted to ask whether you do any exercise beyond dancing? Also, have you set a month for the wedding?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *