Frankrike-roadtrip del ett; den Parisiska lyan, värmen & lugnet mitt i storstan.

Photo: Jessica Silversaga

Första morgonen på vår Frankrike-resa landade vi i Paris och checkade in i området Place Léon-Blum. När vi sökte efter lägenheter på Airbnb ville vi ha något typiskt franskt. Vad man tänker är typiskt franskt kanske beror på vem man frågar, men jag ville gärna hitta en gammaldags charmig lägenhet med trägolv och fina fönster. Så vi blev verkligen glada när vi hittade mysigaste lägenheten som dessutom ägdes av Paris trevligaste Fransman.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Vi gjorde oss hemmastadda genom att plocka upp alla våra kläder och skor. Sedan gick jag runt med min kamera och fotade varje vrå. Det gamla mörka trägolvet, fönstren med alla fina detaljer. Spegeldörrarna. För att inte tala om all charmig inredning och konst. Jag kände mig som hemma från första stund.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Bäst av allt var att vi hade en egen fransk innergård!

Photo: Jessica Silversaga

Där dukade vi upp vår första franska frukost för resan. Jag äter ju väldigt speciell kost och var lite orolig för detta, så hade packat ned glutenfritt knäckebröd, grötmix och laktospiller. Men vi hittade en fin organisk matbutik efter tips av vår eminenta hyresvärd, och gick dit och köpte sojayogurt, ekologiska grönsaker och glutenfritt bröd.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

När vi åkte hemifrån var det dessutom runt 16 grader och regn, så att komma till ett soligt Paris med 28 grader fick vilken Skandinavisk frusen själ som helst att piggna till. Att bara kunna sitta utomhus och äta sin frukost i värmen.

Photo: Jessica Silversaga

När vi hade ätit klart och jag fotat hela lägenheten, gjorde vi oss i ordning och gick ut. I trappuppgången hängde en gammal tung guldspegel som vi såklart fotade oss i. Tänk att bo i en så vacker trappuppgång!

Photo: Jessica Silversaga

Och tänk att äntligen få vara i Paris med denna drömmiga varelsen <3

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Our first morning in Paris, when we got off the airplane and went straight to our Airbnb apartment, which was even more beautiful and Parisian than we could have dreamt of. After breakfast in the yard, we went directly out the door!

8 thoughts on “Frankrike-roadtrip del ett; den Parisiska lyan, värmen & lugnet mitt i storstan.

  1. Underbart boende! Jag gillar hur du i inlägget beskriver allt som franskt – lägenheten, innergården och till och med frukosten som du delvis tagit med från Sverige. ;) Pepp på Paris!

  2. Det är verkligen som att kliva in i en drömsk sagovärld att läsa din blogg. ❤️ Älskar dina bilder och vackra beskrivningar.

    Jag har en fråga angående gluten och din kost: äter du mjölk-och glutenfritt p g a konstaterad intolerans eller för att du helt enkelt mår bättre av det? Blir du jättesjuk om du råkar få i dig t ex gluten? Jag blev själv diagnosticerad med celiaki OCH laktosintolerans för ett halvår sedan och har både sörjt förlusten bröd och pasta (som jag älskar!) och glatt mig åt att äntligen börja må bättre efter tio år med magproblem. Hur är Paris ur ett glutenfritt perspektiv? Jag ska dit nästa vår men är livrädd för att bli sjuk eftersom jag måste äta ute mycket och inte har koll på hur bra de är på gluten där. Vad är din erfarenhet?

    1. Tack fina du!
      Jag är laktosintolerant sedan över tio år tillbaks. Mitt celiaki-test var negativt, men jag mår alltid illa efter att ha ätit gluten. Har varit till läkaren och förklarat detta många gånger, gjort gastroskopi osv. Men de hittade inget fel, började därför börjat lägga om min kost och utesluta gluten och idag jag mår mycket bättre. Men skadorna av att ha ätit gluten kommer ta år att läka. Givetvis är det även en lång resa att lägga om all sin kost, för mig har det svåraste dock inte varit att hitta nya goda recept (älskar också pasta och bröd) utan att INTE tappa alltför mycket i vikt. Det är lätt på hemmaplan, men desto svårare på resande fot. Men i överlag gick det bättre än jag trodde i Frankrike. Mitt tips är att du förbereder dig bra, skriv ut Allergikort på franska. Beroende på var i Frankrike du är, så kan personalen mer eller mindre engelska. Jag packade med en massa glutenfria mellanmål (nöt-bars), påsar med nötter, färdig grötmix från Reneé Voltaire (där man bara tillsätter vatten, bra frukost om inget glutenfritt alternativ finns). Jag köpte även glutenfri pasta att ha i väskan, utifall restaurangen jag var på inte hade glutenfri pasta. Då kan man lite fint ge över påsen till kocken. De hjälper gärna till! Du kommer klara detta galant <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *