Göteborg del I; Kvarnfallets Antikhandel, Hjälmarens kanal & Örebro-vintage.

Photo: Jessica Silversaga

För några helger sedan åkte jag och Simon iväg på road trip, som ni vet. Målet var Göteborg och ett bröllopsjobb, men jag tycker ju att man även ska ha roligt efter vägen. Så vi stannade på loppisar så fort vi fick chansen.

Photo: Jessica Silversaga

Först ut var Kvarnfallets Antikhandel i Arboga.

Photo: Jessica Silversaga

Här hittade Simon en gammal läkemedelslåda i plåt som enligt den ungerska texten på ska ha tillhört en ambulans och ett särskilt sjukhus. Måste ha varit från första eller andra världskriget tänker vi oss. Simon har ungerskt påbrå och med hjälp av hans mamma kunde vi lista ut exakt vad som stog på lådan. Himla fint. Tyvärr var den för dyr och fick stanna kvar.

Photo: Jessica Silversaga

Jag var här och fyndade hejvilt förra året och tipsade er, men sedan dess har butiken blivit dyrare. Men väl värt ett besök om ni har vägarna förbi Arboga. Här finns tre våningar med det mesta man kan tänka sig.

Photo: Jessica Silversaga

Sedan kände vi att det var dags för lunch!

Photo: Jessica Silversaga

Så vi slog oss ner vid Hjälmarens kanal och Sveriges äldsta byggda vattenled. Här är utsikten såhär fin.

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Vi hade varit duktiga och gjort lunchlåda som vi hade i en kylbox i bilen. Matvete-sallad med bladspenat, rödbetor och chèvre. Till det egengjorda piroger med svamp och spenat. Toppade med sesamfrön.

Photo: Jessica Silversaga

Ett ytterligare stopp senare hamnade vi i Örebro, där jag aldrig har varit tidigare. Vi letade efter tips om bra vintage-butiker på nätet och kom fram till att det egentligen bara fanns en, så vi begav oss dit.

Photo: Jessica Silversaga

Och hamnade här, Vintage Gamla Gatan!
Vad jag köpte här, får ni se imorgon. Plus en laddning fler Örebro-bilder!

Translation:
Part one of our road trip a few weeks ago.

10 thoughts on “Göteborg del I; Kvarnfallets Antikhandel, Hjälmarens kanal & Örebro-vintage.

 1. Hej Jessica!

  Jag såg ditt meddelande! Har du mailat mig? Tyvärr funkar inte manufaktur-adressen sedan en tid, så om du mailat dit så har jag inte kunnat se det! Ledsen för det!

  Men husmorsskolan-adressen funkar som den ska (tror jag iaf)… Det är ju en hotmailadress men med se på slutet. Kan det vara det som blivit fel? Jag har även denna adress: [email protected]

  Maila igen, och så kan du väl skriva ett meddelande till på min blogg när du gjort det så att jag vet om det blivit något fel!

  Vänliga hälsningar fr Maja

  1. Hej bästa Maja! Ja, jag har skickat massor av meddelanden till dig under en längre tid. Tror jag mailade husmorsskolan-hotmail? Provar den andra e-mail adressen så märker vi om det kommer fram. Kram!

 2. Åh va du i Örebro!Önskar jag hade sett dig,hade varit kul och säga hej till dig!♡
  Har aldrig varit i den affären,men den ser fin ut så den blir att besöka snart!

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *