Gotland, del I.

På lördagsmorgonen väcktes vi inte av väckarklockan till flyget, utan någonting helt annat. Nämligen när fasaden i halltaket rasade ner. Ett oljud jag aldrig tidigare har hört, följt av ett tjockt moln. Till saken hör att huset vi bor i är byggt 1945 och i ganska dåligt skick. Fasad, balkonger och fönster håller därför på att renoveras under sommaren och det påverkar hela huset. Men ingen hade nog räknat med att det skulle bli såhär.

Något skärrade åkte vi iväg till flygplatsen, glada över att slippa eländet åtminstone en hel helg.

En timme senare landade vi på Gotland och det var min premiär på ön. Jag älskar att upptäcka nya saker, väldigt spännande. Högst på listan för dagen stod loppisar!

Precis vid flygplatsen låg den första faktiskt. Här hade man specialiserat sig på gammal byggnadsvård och här fanns massa gamla beslag och spikar. Men även ett par rum med 50-tal, teak och en del äldre föremål. Jag hittade ett fint gammalt paraply som jag ville köpa, men priserna var väldigt höga så det blev ingenting.

Vi åkte förbi Visbys vackra ringmur och stannade till. Det låg en tjock varm dimma över ön och ljuset var magiskt.

Vi letade oss fram till hotellet bland snirkliga smågator, rosbuskar och fann en fantastiskt utsikt mot havet. Gotland <3 Sedan gjorde vi oss klar och gick ut för mer äventyr. Men det får ni se mer av imorgon!

6 thoughts on “Gotland, del I.

  1. hejsan :)
    du är så söt och har så vacker stil :)
    Jag undrar om du helt försörjer dig på att fotografera och skriva eller har du andra extra jobb??

    1. Åh tack! Jag arbetar som frilansfotograf och journalist och just nu tjänar jag mer pengar på mitt fotograferande, men från början var det tvärtom. Guld värt att kunna jobba med båda vilket som! Kram!

  2. Oi, for en skummel start på dagen! Enda godt at dere ikke ble truffet av nedfallet. For et flott sted Gotland virker å være!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *