Han som är liv.

Photo: Jessica Silversaga

Han håller din hand som ingen har hållit den förut. Med ett fast, varmt grepp. Du vet för första gången i ditt liv att han inte kommer att släppa taget. Det spelar ingen roll hur gamla saker gör sig påminda. Hur ärren ömmar efter personer som har lovat saker förut. Och gått. Den här gången är annorlunda. Från och med nu vet du bara; någon håller din hand, för första gången i ditt liv.
Denna någon är inte vem som helst, det är han, som ger dig liv.

Man kan tro att någon som ger dig liv är någon du är beroende av. Det stämmer. Men inte på alla dom dåliga sätt du varit beroende av någon i ditt tidigare liv. Detta är inte en kärleksförklaring som handlar om kontroll eller makt; det är en kärleksförklaring skriven genom frihet. Han ger dig liv, för att tillsammans med honom känner du dig fri, att vara precis som du är. Och med honom är du en mycket bättre person än du någonsin varit. Ni är två omsorgsfullt utvalda pusselbitar, skapade för att förstå varandras mjuka hörn och hårda kanter utan och innan. Tillsammans är ni starka.

Första gången du ville säga att du älskade honom var alldeles för tidigt. Man kan inte säga att man älskar någon efter fyra veckor, kan man ens känna så? Såklart. Men du försökte säga det med dina ögon, och när det inte räckte till, hittade du ett eget ord som fick stå för allt det där. Stjärnstopp. Ni började använda det tillsammans. Varje gång ni ville förklara hur hårt hjärtat slog för varandra, så stoppade ni stjärnfall. Det bästa var att ni visste att det betydde samma sak, trots att ni aldrig pratade om det. Det var bara så stjärnklart. Man bara vet det, när man är varandras pusselbitar.

Och ny flyter han, som en röd tråd genom ditt blodsystem;
Han som är liv.

Translation:
True love.

13 thoughts on “Han som är liv.

  1. Så sjukt vackert skrivet, det där med ‘stjärnstopp’ var ju bara det finaste någonsin alltså. Åh. <3

  2. Precis så känner jag med min sambo. Det är något annat. På riktigt. Kärlek är verkligen det bästa och finaste som finns.

  3. Så är det :). När det är rätt så ska det vara enkelt och självklart men att man vårdar varandra och inte tar tiden i livet för givet.

    Jag har en vän som under så många år har velat träffa en partner men det har varit extremt kämpigt och inte gått bra alls. Men så pratade vi om det här med att utveckla sig själv, att göra sånt som är viktigt och roligt och att bestämma sig för vad man vill ha hos en partner… att detta var sånt som kan behöva göras på vägen för att man ska kunna “dra till sig” en bra partner.
    Hon gjorde detta och bestämde sig sen att innan 2013 är slut så ska hon ha träffat sin man. Några dagar innan 2013 var slut dök han upp. En man som är bättre än hon vågat drömma om. Och nu är allt sådär självklart. Det är klart hon ska träffa hans arbetskamrater och föräldrar och syster. Det är klart han följer med henne på dop. Det är klart hon får svara i hans mobil när han råkar vara utom räckhåll. Det är klart att hon är värd att älskas och få det absolut bästa. Och han med.

    Har funderat på att göra en bok som handlar om första mötet med sin älskade och kanske också lite grann av vägen dit. Att man samlar människors unika berättelser och kanske lite poetiska bilder till berättelserna. Vill inte göra den själv bara :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *