Historieätarna.Om ni av någon anledning har missat att Historieätarna har kommit med en ny säsong, så bums, spana in! Som vanligt fint gjorda avsnitt, och jag gillar verkligen miljön och kläderna i 1800-tals avsnittet. Mina favoriter från förra säsongen var 1920-/ samt 40-tal (om jag minns rätt så handlade ett avsnitt om 40-talet?). Ser fram emot att se fler avsnitt!

 

Translation:
One of my favorite Swedish TV series are back this autumn.

7 thoughts on “Historieätarna.

 1. Jaa, det var 40-tal! :) gillade också de avsnitten , vill också minnas att det var något om sekelskiftet som jag gillade. Underbart program, blev så glad när jag såg att det skulle börja igen :)

 2. Jag älskar också Historieätarna. Jag skulle ge mycket för att få vara i deras kläder – så nära en tidsresa man kan komma!

 3. Tycker också om programmet, roligt och lärorikt.
  Men tycker det är SÅ himla tråkigt att Svt inte är bättre på att få med mer kvinnor i programmet. Första programmet i säsong två var ju en hel kavalkad i män män män. En forskare i medicin fick vara med som inte var man. Annars lyckas de alltid bjuda in kändisar som E-type till exempel. Varför ska han vara med?
  Blir bara så upprörd. Men Lotta Lundgren är ju en mycket bra programledare som väger upp all manlighet i överflöd! :)

  1. Ååå, när du säger det.. Ja! Det känns som ett väldigt mansdominerat program! Lotta är ju underbar som du skriver, men plats för fler kvinnliga gäster tycker jag absolut. Vi får skriva till dem tycker jag!

   1. Ja! Precis vad jag tänkte göra :). Men ska avvakta och se fler program tänkte jag. Men annars så gör vi lite politik av det genom mail till SVT. Fint!

 4. Beredskapstiden kallades 40-talet, det var inte hela 40-talet utan krigstiden från 39-45 vill jag minnas! Romantiken var rätt roligt tyckte jag, mr Darcy referensen i början så himla skoj. Ser fram emot avsnittet som ska handla om typ 1910-talet – med sufragetter och rösträttsfrågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *