Lyxdejt med Elsa & hallonmacaronsen.

Photo: Jessica Silversaga

Härom dagen hade jag dejt med Elsa! Tycker alltid att det är lite pirrigt att hälsa på hos henne, dels får jag bildavskjutarfingerdeluxe på grund utav allt vackert och går runt och klämmer som en galning (och bara gapar i tystnad). Sedan vill jag bara prova hennes alla fantastiska klänningar. Som det här senaste tillskottet. Paljettprydd 50-tals dröm.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Vi fikade hallonmacarons med vitchokladhallonfyllning, som jag och Simon bakade kvällen innan. Med fin vit choklad och riktiga hallon. Ska det va finfika så ska det va! Elsa kontrade med ljuvligaste bubbelflädern på flaska. På tal om franska bakverk; Macaronsen började säljas av Ladurée under 1930-talet. Passande tema till vår dejt tyckte jag.

Photo: Jessica Silversaga

Sedan pratade vi om ett projekt som jag är väldigt pepp på och som kombinerar det bästa från våra världar.

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Tänk att jag först lärde känna Elsa smått genom att vi var brevvänner innan jag flyttade från Linköping till Stockholm. Har sparat breven i en låda någonstans. Tänker mig att de handlade väldigt mycket om olycklig kärlek, min längtan om något nytt och annat, att våga ta språnget. Elsa var bra på att tycka att man ska våga! Sedan skickade jag ett fotografi i en liten gammal ram på två svanar och skrev till nygifta Elsa, att ‘detta är du och Pontus och er kärlek, jag tror på att den håller för alltid’.

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Vi klämde på en del klänningar och pratade lite om vad som är extra gångbart och populärt inom bröllopsbranschen just nu. Den här tylldrömmen påminner mycket Ida Sjöstedts brudklänningar. Full vidd i kjolen med tyll och spetsdekorationer. En 50-tals klänning som är klassisk än idag, för att inte säga till och med modern. En av anledningarna till att jag vurmar så mycket för vintage.

Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga

Vill man se fler bilder från mötet, vilket man såklart vill, har Elsa en hel bunt fina här!

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Monday dream date with Elsa and her lovely dresses! Simon and I made raspberry macaroons with white chocolate filling and we talked about future projects.

9 thoughts on “Lyxdejt med Elsa & hallonmacaronsen.

  1. Åh allt ser så vackert ut! En pastell- och tylldröm med hur mycket fluff och spets som helst!
    Jag längtar tills vi ska gifta oss en vacker sommardag… <3

  2. Å så gott det ser ut, vad duktiga ni är som bakade dem! Och underbart drömska bilder också. <3

  3. Jösses vilka klänningar! Som skira bakverk ur ett barns dröm, lovely. Fullkomligt älskar dessutom den där transparenta pärltoppen på fjärde bilden uppifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *