Månulvarna och jakten på den fantastiska Månen.

Idag fick jag ett paket som verkade som ett direkt lyckopiller. Avsändaren var min vän och illustratör Malin Ahlin, som ni vet att jag har fotograferat vid ett par tillfällen. Denna underjordiskt vackra varelse gör även de mest fantastiska illustrationerna och jag spår en sån ljus framtid för henne. Nu ska ni få se hennes debutbok, Månulvarna!

Månulvarna är en fin liten berättelse om ett gäng varelser som älskar sånt som skiner och glänsar. Som mynt, lampor, riddarrustningar.. och Månen! Jag förstår och delar helt deras fascination för denna magiska glödboll som bara hänger och tindrar på himmelen. Vi fortsätter..

En natt blir deras kärlek till Månen så outhärdlig att de bestämmer sig för att försöka nå den. Och det är alltså det den här underbara barnboken handlar om. Månulvarnas jakt på Månen. Bilderna i boken är så fina att man vill ha dem på väggen. Var för sig verkar de som ett konstverk. Som den ovanför. Helt magisk!

Köp den här boken vettja. Köp den för att den är så förtrollande, köp den för att stötta en grym ung konstnär, köp den till era eller andras barn, köp den till era framtida barn. Ni hörde rätt. Bara köp! Boken släpps från och med mars månad (Leopard Förlag)  och går att beställa här. Jag kommer spara den tryggt tills den dagen jag får egna barn och kan läsa högt om de modiga, tokiga och absolut älskvärda Månulvarna.

Bäst av allt är att jag kommer att ha bildbevis på att mamma har varit en alldeles egen Månulv.

Tack Malin för ett så vackert paket!

Translation:
My friend and artist Malin has made her first children’s book. It is about the amazing creatures called “Månulvarna” which is in love with all the shiny things and especially the moon. This book is so precious, the illustration are little art works, one by one. It releases today in Swedish but who knows, maybe there will be an international release too. I am keeping my thumbs crossed!

15 thoughts on “Månulvarna och jakten på den fantastiska Månen.

  1. Åh så fint! Helt kär i hela stilen på bilderna. Och inte lite fint att få ett porträtt av sig själv som en sådandär rar varelse!

  2. Åh, detta fick mig att minnas min absoluta favoritberättelse när jag var liten, “Prinsessan som grät efter månen”. Tack för påminnelsen, och för att du är så himla världsfin. Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *