Midsommarafton.

På själva midsommaraftonen så vaknade vi till strålande solsken och blå himmel. Äntligen fick jag ha på mig en sommarklänning utan tjocka strumpbyxor, kofta och jacka. Ni ser peppen! Vi åkte genast ut till Norrtälje och kom vi fram till en stuga med glada vänner och hundar som väntade på oss med nybakade wienerbröd.

Efter snabbt fika och lite tittande på dans runt stången, så delade vi upp oss. Två plockade blommor, en väldigt fin fotograferade och resten påbörjade midsommarlunchen! Jag startade blominsamling då jag tycker kransen är en given ingrediens på midsommar. Det fick bli en massa tjusiga ängsblommor.

Vid stugan började jag och Jacob binda kransar. Vi hade glömt lite hur man gjorde, men började med björkris och sedan fick det bli som det blev. Helt utan fusk! Inga snören, trådar eller någonting.

Voila! Såhär blev resultatet!

Vi fortsatte att binda kransar. Fler skulle det bli, alla som ville fick en Silversagisk-krans.

Sedan blev det mat! Här fanns det största bordet med mat jag någonsin sett.

Och snapsvisor på servetten!

Vid det här laget var alla väldigt hungriga.

Förlåt alla matbilder, men det var verkligen hur gott som helst. Ellens Västerbottenpaj!

Samtliga gäster i matkoma, denna bild får symbolisera detta. Plus när vi spelade kubb, för då fick kameran vila lite. Rapporten på kubbspelet lyder enligt följande: jag behöver träna mer.

Sedan spelade några pingis. En annan  gosade med hundarna. Jag passade på att gå husesyn.

Plötsligt kom såpbubblorna fram!

Jag älskar såpbubblor och gick hårt in med alla knep för att lyckas få så många som möjligt på bild. Det gick sådär.

Efter såpbubblorna tyckte någon att vi skulle gå och bada i havet. Sagt och gjort, vi packade ihop oss och började gå. Essie väntade snällt.

Framme och väl avklädda tvekar alla en stund.

<3

En fin skylt senare så har hälften av oss varit modiga och badat (inte jag).

Rebecca var först i vattnet. Hon ville att jag skulle ta en bild som bevis på att hon faktiskt badade! Här kommer det. Därefter promenerade vi tillbaks och förberedde grillning och mys i tältet på gården.
Bästa midsommaraftonen någonsin!

14 thoughts on “Midsommarafton.

 1. Wauw! Jeg kan godt lide dine vintage posts! Midsommar er meget svensk, synes jeg – og meget smukt!
  Jeg brugte også midsommeraften iført gammeldags tøj – faktisk var jeg 1700-talskomtesse på et slot.. Har du nogensinde klædt dig ud på den måde?
  Jeg tænkte på, om din blog er blevet til en bryllupsblog eller bare er blevet redesignet? Jeg kan i hvert fald godt lide den!
  God aften – og glædelig midsommer :-)

  1. Tack för din kommentar och vad fint att du gillar bloggen! Den ska handla om både bröllop, vintage, och fotografi. Allting jag tycker om. Hoppas du kommer trivas här.

 2. Enig i at ängsblommor er vakrest! Utrolig flotte bilder fra hva som ser ut til å ha vært en minnerik Midsommar!

 3. That light and flower crown are amazing! Hope you had a nice day! Wish we could enjoy the outdoors more here in the desert… x

 4. Åh, jag blir helt varm i hjärtat av att se bilderna från din midsommar- livet kan allt vara fint och härligt. Så fint att ha hittat till din nya blogg, ser fram emot att följa dig här. Duktigt att göra kransar utan ståltråd eller snöre!

 5. Åh åh åh…!
  Har precis hittat hit och NÄE vad denna blogg hamnar rakt in i favoritfältet :O
  Och just detta inlägg med både underbara foton, midsommar, klänning, fantastiskt leende och och…

  Har precis börjat visa mina egna outfits på min lilla blogg och intresserar mig mer och mer av andras. Lite läskigt är det dock då jag är både lite plus size och syr många av klänningarna själv. ^^,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *