Några gånger då det verkligen kändes.

☆ Han ligger bredvid mig i sängen, med febrig blick och perfekta mörka lockar, och det känns som min mage exploderar om jag inte berättar hur mycket jag älskar honom. Men istället är jag tyst och glider ifrån hans blick och tänker att ingen har någonsin älskat mig såhär, och det här är för bra för att vara sant. Jag måste ta sönder oss innan han gör det.

☆ När en flicka blir våldtagen på skolgården i sjuan och allt som händer är en artikel i lokala dagstidningen, sedan är allt som vanligt igen och i skolkorridoren viskar pojkarna med de vassa blickarna ‘hora’ bakom min rygg.

☆ Vi sitter i sängen med vita skrynkliga lakan runtom våra kroppar. Det är söndag och solen bländar oss, men du är inte glad utan bakfull och arg på mig. Jag får dig att känna ånger när du dricker. Därför dricker du flera gånger i veckan nu, och struntar i att ens fråga om jag vill följa med. Du borde lära dig att dricka lite mer, säger du. ‘Du borde bli lite mer som alla andra’.

☆ Mannen med låg blick haltar in på tunnelbanan med en krycka och sätter sig i ett av fyra speglade säten. Hans kläder är smutsiga, håret långt och stripigt och han luktar starkt av sprit. Personerna runtomkring honom ställer sig upp och går bestämt iväg för att sätta sig någon annanstans. Jag sitter kvar. Mannen går av vid nästa station.

☆ Alla påsklov, jullov och midsommaraftonar som jag inte kunnat fira med en familj, för att jag aldrig har haft någon.

Translation:
1.

10 thoughts on “Några gånger då det verkligen kändes.

  1. Smärtsamt att läsa detta, Jessica. Så många dimensioner av din text gör ont i mig. Och jag blir arg. Arg på samhället, omvärlden, som inte hittar metoder att stoppa något så avskyvårt som pojkars våldtäkter på flickor, mäns våldtäkter på kvinnor. Det är systematiskt och ett bevis på att vi är långt ifrån ett jämställt samhälle.

    Jag blir arg på alkoholnormen, som ständigt, reflexmässigt, på rutin, uppmuntrar oss att dricka fastän vi inte vill det. Som inte tillåter människor bestämma själva om de vill berusa sig, eller låta bli.

    Tack för att du delar med dig av denna texten.

  2. Du skriver så jäkla vackert att man nästan glömmer bort hur hemsk texten egentligen är. Lämnar din blogg för ikväll med en klump i halsen och förhoppningar om en bättre värld <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *