Om en bild #1.

Det var första gången jag var i Köpenhamn. Jag har glömt hur gammal jag var, men en liten bit över tjugo. Vi hyrde gamla skrotcyklar och cyklade så långt vi orkade, åt alla håll. Förbi gamla väderkvarnar, på små grusvägar intill vattnet. Jag ville inte ens stanna vid de små loppmarknaderna. Kanske hade mitt intresse för gamla saker inte riktigt börjat gro inuti bröstet ännu. Runt min hals hade jag en gammal Diana-kamera i plast från 50-talet. Mintgrön. I den mitt livs första rulle med film. Jag fotade torn, rosbuskar och vände kameran upp mot himlen då och då, för att fånga trädkronorna och spårvagnsledningarna. Sedan stannade jag bara vid en bro, böjde huvudet över kanten och såg ner mot den lummiga bottnen fylld av näckrosor. Höll mitt finger mot den plastiga avtryckarknappen och tröck av. Inom loppet av någon millisekund kom tre ljusa fåglar och flög under broöppningen.

Så blev den här bilden till. Köpenhamn, mitt livs första.

Translation:
I have started a new category, About a photograph. Here I will tell you a story behind one of my photographs.
Starting with an old one, photographed with my first roll of film. Read the translation here.

24 thoughts on “Om en bild #1.

  1. Vilken tur du har som har en ordentlig Diana. Jag har en nyproducerad som jag älskar massvis, men som haft vintersemester alltför länge nu.

    Bilden blev riktigt fin. Vilket fint minne från första resan till Köpenhamn :)

  2. Vilken fantastisk idé till en bildkategori, i alla fall när man som du håller på med konstfoto. Jättehäftigt att få höra berättelser och eventuella tankar kring bilder som är så drömska och abstrakta. Det ger det lite en ytterligare dimension, samtidigt som det känns som att man får lära känna dig bättre!
    Tack för att du visar och berättar!

  3. Så fantastisk fint bilde!! Magisk! Elsker å ta bilder med Holga kameraet, syns alltid bildene blir så gjennomsiktige og skjøre..
    Syns bloggen din er så utrolig inspirerende! Og du er så søt!

  4. En väldigt intressant bil och kul att få höra om hur den blivit till. Tycker alltid det är spännande att få se in i hjärnan på konstnärer och veta hur de tänkt och om de tänkt eller om “det bara blev så”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *