Senaste loppis.

Jag har blivit fruktansvärt trött på att leta gamla prylar sedan jag flyttade till Stockholm för ett och ett halvt år sedan. Varenda liten pryl är ju dyr (i alla fall om man tänker Stockholms Stadsmission och Myrorna).

I sommar har jag dock varit ute och jobbat nästan varje lördag och ibland har det funnits några minuter över för att smita in på någon loppis efter vägen. Jag har hittat en spegel till sovrummet för 60 kronor, två gamla ramar med glas (20 kronor styck), två glas för tre kronor styck och två andra glas för tio kronor styck, en sjal för en femkrona och en gammal spetsduk för lika mycket, två små koppar för tre kronor styck, en glasbägare (tio kronor), ett rivjärn för 20 kronor och sex oanvända kakformar för tre kronor. Glömde jag något nu?

Igår köpte jag mitt kanske största inköp hittills, en fin gammal skänk i mörkt trä som kommer att stå i vardagsrummet. Den kostade 490 kronor och kommer från Erikshjälpen. Bilder på den får komma längre fram!

7 thoughts on “Senaste loppis.

 1. Jag skulle precis tipsa om Erikshjälpen! Det finns en i Spånga som har en himla ruljans på grejerna, så de är måna om att bli av med allting fort (= lägre priser) och får in nytt ofta. Man måste sålla bort Mycket skräp vilket kan kännas överväldigande första besöken, men personligen har jag hittat mina allra bästa fynd där. Det gäller kanske att lära sig vilka avdelningar man är intresserad av (personligen: mässing, sysaker, kjolar, glas, blått, grönt och rosa porslin, samt böcker på hyllorna med poesi, engelska, handarbete samt barn och alltid en sväng via J-författarna i hopp om att hitta en Tove Jansson som inte redan finns i samlingen). Man bör vara där när de öppnar (12.00 tisdag och torsdag, 10.00 lördag) för pensionärerna köar utanför i en halvtimma innan och de är fenomenala sakletare.

  Second-hand-rotande är ju ändå bland det finaste skattsökarmöjligheter vi har i vardagen, så det är synd om de ska bli avromantiserade av överpriser.

  1. Vad roligt! Tack för tipset! Om du har fler tips så får du väldigt gärna berätta, jag tänkte sammanställa en guide till oss alla som gillar loppisar. För övrigt har jag precis upptäckt Erikshjälpen i Vårby och tycker också den är bra. Många fina grejer och helt okej priser.

   1. Finemang idé! Den ser jag fram emot att läsa. Och Vårby har jag inte varit och kollat i än – det får bli nästa utflyktsmål!

    Jag gillar Loppisgallerian i Sundbyberg också. Högar med grejer och en del är prutbart. Ligger på Sturegatan mitt emot Stadsmissionen så man kan slå två flugor i en smäll. Därifrån är även Myrorna på promenadavstånd.

    Lycka till med guidesammanställandet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *