Smultronen, loppisjakten och saxsteget.

Onsdagen var en sån himla bra dag för då mådde jag äntligen bättre. Dessutom vaknade vi till solsken!

Vår uteplats visade sig vara ett riktigt smultronställe. Vi plockade på strå och åt upp. Är man sjuk så är man dessutom ordinerad att äta tre såna här om dagen. Gula och inte särskilt goda.

Hej hej. Här är jag nyvaken.

På onsdagen hade vi ledigt på förmiddagen och två klasser dans på kvällen, så vi bestämde oss för att åka på bland det bästa som finns på landet, nämligen loppisjakt!

Första stoppet var två små lador som alltid stod öppna. I en liten låda kunde man lämna sina mynt och på dörren stod en lapp med uppmaningen att ha trevligt och att ärlighet alltid varar längst.

Här fanns allting. Från gamla fina glas för tre kronor styck, till tavlor, böcker och en låda med 90-tals cd-skivor. Vi hade ingenting att lyssna på i bilen så vi köpte den här. Absolut Music anno 1997.

I bilen lyssnade vi på Spice Girls, Eagle-Eye Cherry och The Verve.

Tills vi hittade nästa loppis, som var fylld till bredden i ett växthus! Såhär såg det ut från ena hållet. En dam som vilade sig i skuggan (det var olidligt varmt i växthuset) och en annan dam som inte syns på bild men som visade mig delar ur sin garderob som hon ägde under 50- och 60-talet.

Vi hade tydligen samma storlek!

Som den här varma kappan i tweed för 75 kronor. Det fick bli ett köp.

Sedan åkte vi till stranden och väntade på mina kvällslektioner.

Spanade en stund på denna frökens fina bikini. Tänker att jag ska sy något liknande en dag. Efter stranden blev det lektioner i lindy hop. Swing out, saxsteg och lite annat. Kanske bland det roligaste som finns.

6 thoughts on “Smultronen, loppisjakten och saxsteget.

  1. Jag tycker också den kappan är jättefin. Jag är lycklig ägare till en nästan likadan, som jag köpte på Stadsmissionen i Västerås för 100 kronor tror jag det var. Jag tror att om jag åkte till något som Herräng så skulle jag behöva lite egen tid utanför, såsom att åka iväg på loppisrunda såsom du gjorde.

  2. Älskar när en hittar gamla kläder precis sydda efter ens kropp. Lite okult, som Konstgreppskarin uttrycker det. Kul att du har träffat ägarinnan också, det ger alltid en extra dimension att veta något om plaggets historia.

  3. hur kan du vara så himla fin till och med i nyvaket tilstånd människa? helknäppt! och nu blev jag hemskt sugen på att åka på loppisjakt. åh. det vore fint.

  4. Åh, så rackarns fina loppisställen! Älskar att det finns rum utanför storstan för obemannade kassalådor och rofyllt skattsökande. Ska ge mig ut på landsvägarna en dag och leta såna där gömmor.

    Men framför allt vill jag utstöta ett förtjust “iiiih!” över nedersta bilden. Om möjligt ännu mer idyllisk än loppisarna.
    Fin dag ni haft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *