Tio frågor från Elsa.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Elsa utmanade mig i tio frågor!

Vad drömde du, som barn, att jobba med när du blev stor?

Jag ville bli veterinär. Minns så tydligt i högstadiet när vi skulle berätta vad vi skulle välja för program och hela klassen skrattade när jag sa att jag ville gå Naturbruksgymnasiet. Sedan valde jag till sist Medieprogrammet eftersom jag också drömde om att skriva. Senare utbildade jag mig till journalist och fotograf.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Vilken är den konstigaste komplimangen du fått?

Som rödhårig fick jag ofta frågor som; Oj, är det där ditt riktiga hår? Eh, ja, det är mitt hår, eller vems skulle det annars vara? Eller människor som säger saker som: Åå, du som är såå smal kan väl äta vad som helst? och får det att låta som en komplimang när det egentligen bara är sårande.

Vad finns på bordet vid din drömfrukost?

Åh, blåbärssojayogurt, granola, medelkokta ägg, egen juice (från vår råsaftscentrifug, om man får önska), glutenfritt bröd, eller glutenfritt knäckebröd, ost, massa fina skivade grönsaker. Och mitt emot helst min favoritperson i hela världen ♡

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Om du inte skulle bo där du bor i dag, var skulle du bo då? (drömplatsen)

Paris, New York eller San Francisco.

Photo: Jessica Silversaga

Vem är din största inspirationskälla vad gäller klädstil?

Jag inspireras av så många olika saker, film, musik, kulturer, konst och fotografi. Den ryska kläddesigner Ulyana Sergeenko har en fin vintageinspirerad, drömsk klädstil. Jag gillar allting som är en blandning mellan ryskt, franskt, 30-tal, 40-tal och ibland även en smula modernt. Min stil har förändrats mycket senaste åren, jag håller på att sälja ut min samling med 50-tals klänningar och har det senaste året bytt ut allting i min garderob.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Vad gör du för att slappna av?

Jag syr. Det är det bästa jag vet! Omöjligt att grubbla och tänka för mycket när man syr, då måste man liksom fokusera sig på det man gör i stunden. Sedan blir jag glad och stolt av att laga mina kläder eller kunna hänga upp ett egensytt plagg i garderoben. Att lära sig att sy är en bra investering om man gillar vintage.

Vilket är det godaste godiset eller bakverket du vet?

Åh, hå hå, är alltså värsta sockerråttan och har olika favoriter stundvis. Men just nu är jag tokig i konditori Gunnarssons (Skanstull) glutenfria chokladtårta som liksom smälter på tungan. En skiva av himlen, jag lovar. Prova!

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Vilken serie skulle du vilja leva i och då vilken karaktär?

Älskar denna frågan! Kan komma på hundra alternativ här! Det skulle vara roligt att vara Penny i Big Bang Theory, för jag är själv en nörd i hjärtat och jag tror att jag skulle ha så himla roligt av att vara omgiven av andra nördar. Tänk att spendera helgerna med tv-spel, läsa böcker och bara hänga och äta mat. Helt min helg-filosofi! Men egentligen vill jag nog hoppa in i en vintage-tv-serie också, som Greta Müller i Krigets unga hjärtan. Det är en sorglig serie om fem vänner under andra världskriget, som ni måste se om ni inte har gjort det. Greta är kanske inte seriens mest sympatiska person, hon är väldigt självisk och tänker inte på hur hennes handlingar drabbar andra. Men hon är väldigt vacker, sjunger och uppträder och drömmer om att bli en stor stjärna, och så bär hon de finaste klänningarna och hattarna.

Photo: Jessica Silversaga

Vad får dig att må bra?

Simon gör mig väldigt lycklig, att träffa mina närmaste vänner får mig att känna mig bra, att jobba med kreativa saker gör mig inspirerad och pirrig i magen, att ha tid att pyssla med saker hemma och mina egna intressen ger mig ny energi. Sedan älskar jag att laga och äta mat. Ekologisk, vegetarisk, laktosfri och numera även glutenfri.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Hur ser ditt liv ut om tio år om du fick drömma?

Då bor jag och Simon i ett annat land där vi jobbar, fotar och har sällskap av en liten hund på våra äventyr. Får nog säga att denna drömmen hoppas jag slår in väldigt snart!

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Ten questions (from my friend Elsa).

20 thoughts on “Tio frågor från Elsa.

 1. Fint! Tycker om dig och bra vad du skrev angående komplimanger. Är också trött på att folk tror att det är ok att kommentera ens kropp bara för att man är smal. Har flera vänner som hela tiden påpekar detta. Allra helst vill jag inte reflektera över det alls utan bara se till att jag är frisk och sund, men det är svårt när man hela tiden blir påmind av andra om sina kroppsmått.

  1. Tack för din kommentar <3 Tycker inte det är okej att kommentera någons kropp, oavsett hur den ser ut. Just detta med att vara smal är det ju sån hets kring, vilket jag tycker är riktigt elakt. Jag har under hela mitt liv fått kommentarer om det och till slut så sätter det sig ju i huvudet och man börjar känna sig obekväm i sin egen kropp. Fortsätt säga ifrån. Det är inte vi som ska ändra på oss, det är människorna som måste förstå att kroppar ser ut på alla möjliga sätt. Kram, långt svar, men detta gör mig så ledsen..

 2. Riktigt kul att läsa dina svar. Jag själv har en dröm om att ha en hund (eller två) så jag måste bara fråga vad för raser du kan tänka dig? :) (Själv är jag helt kär i papillon)

  1. Åh, jag hade en Papillon när jag var sex år gammal. Det är en så söt ras! Hon hette Smulan och var min största idol, jag hade en tröja och ett par byxor som jag hade målat fläckar på när jag ville se ut som henne, och en hundbox som vi hade gjort genom att vända upp och ner på en banankartong och sedan såga ut en ingång. Sedan dess har jag faktiskt snöat in på Chihuahuor och haft två stycken under åren, sedan jag lärde känna en Chihuahua genom en kompis. Det är en väldigt rolig och kaxig hund, tyvärr har människor många fördomar om dem, så stor del av tiden när jag pratade med människor jag träffade fick jag informera om att de också behöver motioneras och ej ska bäras i bröstfickan.. Hmm, för något år sedan träffade jag en Yorkshireterrier som hette Minus och jag blev kär på ett par sekunder. Så jag vet inte vad det blir, vi får se! Världens längsta svar detta, kram! :-)

 3. Hej! Skulle vara jättekul om du kunde skriva ett inlägg om din garderob, hur den ser ut nu, vilka kläder du inte använder lengre och varför, samt vad dina favoriter är nu? Blev så nyfiken när du skrev att du bytt ut allting :) kram

 4. Åh vilken fin lista samt fotografier! Blir alldeles varm i magen. Och oj vad jag känner igen mig! Missförstå mig inte nu – men vad glad jag blir på ett sätt av att läsa svaret angående konstigaste komplimang. Jag får höra om hur smal jag är precis hela tiden och blir så lättad när någon äntligen förstår. Sen är det givetvis helt fel att det ens händer.

  Dessutom är Greta Müller bland de vackraste kvinnorna jag har skådat! Och den serien är en stor favorit. Vid närmare eftertanke är ni rätt så lika ni två. Klassiska skönheter!

  Ta hand om dig i decembermörket.

  1. Jag förstår precis, och vi är många som känner likadant! Tack för att du skriver <3 Ta hand om dig i decembermörkret, snart vänder det!

 5. Känner igen det där med hårkomplinangen så himla väl. Har ju haft en ganska grafisk Bob-frisyr länge och det är mer regel än undantag att folk alltid kommer fram på krogen tex och ber om att få ta i mitt hår för “jag vill känna om det är en peruk eller inte.” Sist var det en på bussen som kom fram och ville “känna på min hjälm”,. Klippte bort min Bob förra veckan, något jag tänkt på länge, för att jag ville bli något annat än en frisyr. Känns rätt skönt! Kram!

 6. verkligen, kan folk sluta kommentera kroppar? blir så himla förbannad. jag har t ex haft ätstörningsproblem länge, men det faktum att jag är “normalviktig” gör att folk tänker att ens ätstörning inte är på riktigt, typ. TRÖTT MAN BLIR.
  och sista bilden på er, swoon alltså.

  1. Håller helt med! :-( Det skadar ju så sjukt jäkla mycket. Hoppas du mår bättre i dina ätstörningsproblem. Kram på dig, och tack för kommentaren!

 7. Roligt att få läsa lite om dig på det här sättet! Har vetat om din blogg i flera år men har alldeles nyligen börjat läsa bloggar på riktigt och har blivit lite hooked här nu. Älskar dina foton, så himla vackra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *