Tjusigheternas byrå.

Nu ligger trägolvet i både hall och vardagsrum och jag njuter av ett så levande golv. Många tyckte det var konstigt när vi valde att lägga ett trägolv över det gamla slitna och gulnade parkettgolvet, men vi är jättenöjda. Hela lägenheten har fått sig ett lyft! Trägolvet luktar underbart och är mjukt att gå på. Det är levande. Knakar när man går runt på det, lyser i solljuset och kommer förmodligen bara att bli vackrare och vackrare. Jag ser en tjusning i att såpa det också, bygger muskler på både armar och ben. Och vilken träningsvärk man får efteråt!

Den här byrån har jag köpt på Myrorna i Linköping för 650 kronor för många många år sedan. Vet inte mycket om den men minns att jag blev så kär när jag såg den i skyltfönstret att jag var tvungen att låna en bil och släpa hem den. Nu har den ingen given plats i nya lägenheten och jag undrar om jag ska sälja den eller ställa ned den i vårat supertrånga förråd? Har nog lite svårt att skiljas från den.

Translation:
I found this vintage bureau a few years ago and could not resist buying it and take it home. I think it was love at first sight. I don’t know any history about it and I am very curious for who ever put so much love in painting and decorating. Now there isn’t really any room for it, so I wonder if I should sell it?

15 thoughts on “Tjusigheternas byrå.

 1. Den är verkligen fin, synd på en sån raring att sälja den. Kanske kan du hitta en liten plats i förrådet ändå? Det hade i alla fall jag gjort :) Eller så lånar du ut den till en vän ett litet tag så den får komma på äventyr?

 2. Varför inte låna ut den till någon god vän som har plats? Så kan du ta hem den igen ifall du får mer plats eller möblerar om. Så har jag gjort… och nu är jag glad att jag kunde få hem mitt fina hallbord med spegel och stol… Men man får så klart klargöra att det är ett lån :-)
  kram elsamarianne

 3. Vilken fantastisk byrå! Förstår verkligen att du inte vill skiljas från den, det är en såndär möbel som är mer ett stycke konst, som man bara kan sitta i sitt favorithörn och titta på, och känna sig glad i själen. Om du förstår hur jag menar.

  Vad härligt med trägolv förresten! Jag och min man är i husletartagen just nu, och då drömmer vi oss bort i renoveringar i årtionden framöver, och då är det lätt att fastna i de där härliga golven… Vad glad jag blir för er skull!

 4. Såpskurade golv….. det växte jag upp på… det finns nog inget finare. Ett tips kanske från en som skurat många tiljor?
  1) skura med kallt vatten. varmt vatten öppnar porerna och då tränger sig smutsen och vattnet ner i träet.
  2) linoljesåpa. den ger näring åt träet och doftar himmelskt gott.
  3. skura altid längs tiljorna dvs med ådrorna. annars ruggar du upp träet.

  Och för Guds skull, sälj inte din fina byrå. En sådan sak som man älskat länge ska man behålla även om man inte har användning för den för tillfället. Jag sålde min kära “vanity” när jag flyttade, och jag sörjer den än idag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *