Konsten att bada med stil.

Att titta och inspireras av gamla bilder är bland det bästa jag vet. Både när det gäller frisyrer och kläder. Just nu är jag väldigt sugen på att sy en 50-tals inspirerad baddräkt eller playsuit. Har så svårt att bestämma mig för att börja med endast en modell, så istället slutar det med att jag gör ingenting alls. Under tiden tycker jag att vi fortsätter titta på 40-/50-tals fröknar på stranden, som verkligen visste hur man solbadade med stil.

Vill man se rörligt material har Sveriges Television ett öppet arkiv med gamla filmklipp på badliv här. Håll utkik efter de svartvita 40-/50-tals filmerna. (om du surfar från ett annat land än Sverige kan du också se filmerna, se bara till att klicka på originallänken och inte den som kommer genom Google Translate) Tjing tjing!

10 thoughts on “Konsten att bada med stil.

 1. Badkläder från förr ser så mycket bekvämare ut än dagens miniatyrer. Tänkte också sy mig en egen baddräkt i år, med en lite vippig “kjol”. Tror det kan bli himla bra, om jag och symaskinen lyckas bli kompisar med baddräktstyget jag köpt bara…

  Ps. Sjukt fin Vintageportalen är i sina nya kläder!

  1. Tack Ida! Vad roligt att se dig igen. Jag håller med dig om gamla badkläder. Jag har aldrig förstått mig på att klämma in rumpan i något litet tyg. Tacka vet jag ett par bikinitrosor med hög midja. Ska bli spännande att se hur det går för dig med dina sy-planer.

 2. I much prefer suits like these, they fit my shape much better. And I don’t understand those very tiny suits that barely cover any body parts. These are much better for having a good swim in or playing on the beach. I must get out my sewing machine and get making things once again :) Have a wonderful weekend x

 3. Jeg lot meg faktisk inspirere av flere av de samme bildene tidligere i sommer… Slikt badetøy er så fint! God helg!

  ———

  Ny blogg:
  etdrysskanel.wordpress.com

 4. Sikke fine billeder!
  Købte faktisk en vintage-badedragt sidste år, men vejret har ikke rigtigt været til at bruge den i år.
  Desuden er min badedragt lavet af bomuld, så den ville vel blive helt våd og gennemsigtig, hvis jeg badede i den. Ved du, hvad man gjorde i 1950’erne, når ens badetøj ikke var lavet af syntetisk stof som i dag? Men den er i hvert fald fin til sol-badning. Tak for en herlig blog og ikke mindst linket til SVTs arkiver :-)

  detlillenips.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *