Förra veckan fick jag ett bud till dörren med en massa grillvänlig mat. Jo, man tackar! Budet kom från Lithells som ville fira in sommaren med en grillmeny, komponerad av kocken Mattias Larsson. Ni bara måste prova receptet på coleslaw, det var så galet gott! Vi grillade rökt grillkorv, sojakorv, majskolvar, paprikor och svamp. Tillbehören var lime- och basilikacoleslaw (ingredienserna till denna längre ned), picklad rödlök, barbecueglaze och till det baguetter. Det var väldigt svårt att äta korv i en baguette, så den biten kan ni hoppa över.
Vi var väldigt peppade och bestämde oss för att grilla på studs, vilket blev på den kallaste och regnigaste dagen. Inte helt lätt att tända grillen, men till slut så.
Ja, ni ser. Kallt.
Jag hade inte smakat grillkorv på 1,5 år, så var lite förväntansfull på om jag skulle gilla det eller ej. Ni som läser denna bloggen kanske vet att jag har ätit vegetarisk kost i över ett år nu. Har bara fuskat någon enstaka gång ibland.
Och så receptet på en galet god coleslaw!
Lime- och basilika coleslaw
– 450 g vitkål, finstrimlad
– 2 lime
– 1⁄2 tsk salt
– 1⁄2 tsk strösocker
– 1 msk dijonsenap
– 1 dl strimlad basilika
– 200 g majonnäs (äggula och olja)
– persilja
Hur man blandar ingredienserna framgick inte av receptet jag fick, men jag skulle tro att det bara är att finstrimla vitkålen, blanda med övriga ingredienser och sedan låta dra till sig i kylskåp.
Helt galet gott blev det! Tack Lithells för sommarens första grillning!
Translation:
This summers first barbecue.
haha nej va fint att grilla i en liten hink!