En liten julkrans.

Photo: Jessica Silversaga

Tänkte visa hur jag gjorde min julkrans som många av er sett på Instagram. Till denna krans köpte jag två stycken Tuja hos en blomsteraffär i Gröndal. Förutom något grönt behöver man ett fint snöre, sax och ståltråd. Min tråd kommer från KlaraForm.

Photo: Jessica Silversaga

Sedan klippte jag loss grenarna från stjälkarna. Tuja är ganska mjuk och medgörlig, så det var lätt.

Photo: Jessica Silversaga

Formen till kransen formade jag med ståltråd som jag virade 3-4 varv, tills jag fått bra stadga. Här kan man ju gå loss med olika former, runda, hjärtformade. You name it.

Photo: Jessica Silversaga

Därefter lindar jag grenarna en efter en, överlappande på varann, och fäster med snöret. Om man tycker att det är svårt, kan man börja med att fästa grenarna med lite ståltråd, och sist dekorera med snöret. Se till att täcka ståltråden med det gröna.

Photo: Jessica Silversaga

Sist så fäster jag kransen med ett snöre, så att den kan hängas. Då ser den ut såhär!

Translation:
My christmas garland.

4 thoughts on “En liten julkrans.

  1. Vi har som tradition i Bollnäs att till varje jul binda en granriskrans som vi hänger på kökslampan, så har familjen gjort i flera hundra år. En tradition som bör bevaras! Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *