Era bästa Göteborgstips, tack!

Photo: Jessica Silversaga

Till helgen åker jag och Simon till Göteborg. Det blir en road trip kombinerat med ett bröllopsjobb. För att resan inte ska kännas alltför lång så har jag bokat in lördagen till promenader, fika och besök i bra vintagebutiker, men är ju helt Göteborgsnovis (trots mina sisådär fem besök). Känner till Fåfängans Antik. Så, vilka ställen bör man mer besöka i staden? Vill äta gott vegetariskt, fika på mysiga gamla fik, titta på bra second hand och promenera de vackraste gatorna.

Bilden ovan och under är från mitt förra Göteborgsbesök då jag bodde på Hotell Eggers. Vackraste hotellet som finns, där det dessutom sägs att det spökar. Har bott där tre gånger, men aldrig sett eller hört något. Förra gången bokade jag ett enkelrum, men blev uppgraderad vid min ankomst till en svit. Receptionisten sa att hon hoppades att jag skulle trivas, men att jag fick byta rum om jag skulle vilja. Rummet jag fick var nämligen ett av deras mest hemsökta ♡

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Leaving for a work trip to Gothenburg this weekend, but Saturday is reserved for fun! Photos above are from my Gothenburg trip last spring. This is where I stayed, at Hotell Eggers. The most haunting beautiful place ever.

13 thoughts on “Era bästa Göteborgstips, tack!

 1. men åh, välkomna hit! de mysigaste fiken hittar ni på Haga Nygata i närheten av Järntorget/Hagakyrkan. när det gäller vegmat är gatuköket Jonsborgs Grill uppe vid Götaplatsen helt gudomlig! kan vara det absolut bästa i stan. annars har En Deli Haga (på Haga Nygata) en väldigt god och fräsch nästan-rawfood-buffé. Solrosen på en tvärgata därifrån är också grym. så i fika/lunch-väg kan ju Haga vara det bästa. snackar vi restaurang finns det flera bra på Andra Långgatan, både indiskt och thai som går att få veg. Bombay är superduperbra och Taj Mahal på Första långgatan är fantastiskt. ja, vegmat i Göteborg är väl min grej kanske hehe.
  kolla här annars: http://vegangoteborg.se/

  när det gäller second hand är Myrorna och Emmaus lite i överpris faktiskt och jag tror en får söka sig lite längre bort från centrum. Majorna ska ha en del bra, men jag har tyvärr inget tips på lager.
  förresten får ni ju inte glömma bort Botaniska Trädgården som lär vara fantastisk just nu!

 2. Gå till Trädgårdsföreningen och besök deras magiska växthus, Botaniska trädgården är också väl värt ett besök – de har japanlördag nu på lördag, Emmaus på Linnégatan och Myrorna på Järntorget är värt om du orkar rota lite, Hagabion har bra vegetarisk mat, likaså Rawfoodbaren om du gillar sånt.

 3. Dorsia: bedårande vacker restaurang och hotell. Dyrt, men väl värt att kika in om inte annat.
  Puta Madre: Mexikansk restaurang med röd, bordellliknande inredning. Ett måste för inredningens skull.
  Solrosen: Vegetarisk kvarterskrog. Prisvärd, rejäl, inga krusiduller, mycket god mat.

 4. Typ enda staden jag kabn utan och innan, så här kommer några av mina bästa: Hagabion är ett absolut måste. En gammal folkets bio vid hållplats Prinsgatan. Typiskt hipstrigt “Berlin-vibb-häng”, men påriktigtmysigt, bästa atmosfären och episk vegetarisk mat lagad från grunden för runt en hunka. Thali är en indisk vegetarisk restaurang som ligger på en tvärgata till Andra långgatan, de har också helt magisk mat (särskilt deras paneer). Vill ni äta burgare har The Rover på Andra lång en fantastisk vegoburgare och supertrevlig personal! Vad det gäller caféer tror jag du skulle tycka om Brogyllen som ligger längs kanalen nära Brunnsparken, försök undvika lunchrushen för då är det lite körigt men annars har de väldigt fina bakverk och stora kristallkronor. Vintage; ah, Beyond Retro på Topshops nedervånil obviously, tror även du skulle tycka om Stiiernglans som ligger på Haga Nygata, Typ Så! Haha, jag kan att sälja in staden på G efter åtta år, det får en ändå ge mig! Ha det så himla mysigt, puss <3

 5. Two little birds är ett superbra café med främst vegansk mat och supertrevliga ägare. Gå dit! Punkt.

 6. Vacker trappa! De flesta “billigare” ställen ligger ju utanför Göteborg. Jag vet att det är stor Maud-försäljning på Holmens just nu, det är det bästa centrala tips jag kan ge dig. ha det så roligt. /Stina

 7. Vad roligt att du ska komma hit! Det är så himla fint och somrigt här just nu, så det gör du ju rätt i :) Håller med flera tidigare kommentatorer om att Hagabions restaurang och En Deli Haga är himla bra vegetariskt. Är annars rätt dålig på att äta ute, men där är alltid bra. En favorit är Two Little Birds på Andra långgatan, goda mackor och mycket ekologiskt, rätt fullt av hipsters populära tider dock. Botaniska trädgården är ju också fantastiskt, det skulle du gilla tänker jag mig. Och de pastelliga husen i Änggården som ligger precis bredvid, drömmigt villaområde! Gatan med finaste husen (om man gillar lite gammal engelsk stil sådär) ligger i gränsen nånstans mellan Vasa och Linné, Carl Grimmbergsgatan heter den. Den ligger lite off, men om man ändå är i området tycker jag det kan vara värt en liten omväg. I närheten av den gatan liter Hotel Lilton, som jag aldrig har besökt men har afternoon tea som verkar mysigt. Ett annat ställe jag inte varit på men som verkar fint och som känns lite som en doldis är kaféet i Antikhallarna på Västra Hamngatan. Såg att det var någon som tipsat om att det borde finnas second hand i Majorna, det enda jag känner till såhär på rak arm är Majornas Saker från förr, som brukar ha en hel del fina grejer, dock rätt dyrt. Och just det, Fabriken ligger i Majorna också, vid hållplatsen Majvallen. Och det får nog bli sista tipset i denna långa kommentar tror jag :)

 8. hej vad kul. När jag bodde i staden för ett år sedan hittade jag en antikaffär på nordhemsgatan(tvärgata till tredje lång) som är ihopkopplad med en restaurang. Den heter le village och är mysig. Inte för att fynda kanske, men en vacker samling gamla saker. Mannen som äger den är dessutom påläst och intresserad av sina produkter vilket är kul.
  Jag skulle också ta någon drink på Puta Madre, deras cocktails är roligare än maten, men inredningen ingår ju ändå.
  Hagabion har mysig stämning och simpel men god mat och vego som jag kan minnas. Hoppas din tripp blir fin.

 9. Hej!
  Göteborg kan jag utan och innan. Förutom alla tidigare tips som stämmer vill jag tipsa om Old Stuff på Haga Kyrkogata.
  Har massa fina gamla retro prylar och möbler. Går att följa på instagram också.

 10. Missade att du skulle till Gbg :). I Vasa hittar du raw food på rawfoodbaren http://rawfoodbaren.se. På Sankt Jörgens spa har de en fräsch raw food buffé varje dag (Jos bar). När det gäller second hand har en av favoriterna tyvärr stängt tror jag (Vintage hette den och fanns på Storgatan). Miss Ragtime är en favvo men de har börjat ta in lite väl mkt nyproducerat. Bredvid Miss ragtime finns en billigare butik som heter Ebbe & Haldis, där har jag hittat en fin 70-tals-klänning. Sthlm har bättre utbud än Gbg men lite finns här iaf :).

 11. Åk till Gunnebo slott och trädgårdar! Ett av Sveriges bäst bevarade 1700-tals slott (egentligen en sommarstuga) kaffehus med bra vegetarisk och ekologisk buffé samt fantastiska ekologiska bakverk, allt i en vacker miljö… Tar bara en kvart med buss från korsvägen! Annars är Wasa Allé ett hett tips om ni känner att ni har råd, där går det nämligen att få en närproducerad, till stor del ekologisk, vegetarisk avsmakningsmeny… Dubbel dubbel är också ett bra mat-tips, blandad vegetarisk meny för 165 pix!

  För second hand kan Hisingen va ett alternativ: emmaus plus tre till butiker finns bakom backaplan (mkt prylar, mindre kläder)

 12. BÄSTA loppisarna är inte Myrorna och Emmaus på Linnégatan utan Holmens Marknad, Emmaus Backaplan och de två kyrkloppisarna vid Redbergsplatsen! Garanterat fynd varenda gång!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *