Gammal pärla söker nytt hem!

Photo: Jessica Silversaga

Jag tänkte lägga upp min gamla cykel på Blocket men känner att ni som läser kan få första tjing först. Kanske är det någon av er därute som uppskattar den här klassiska skönheten lika mycket som jag?

1950-tals 26″ välvårdad Crescent med massor av charmiga originaldetaljer. Jag köpte den här cykeln när jag nyss flyttat till Stockholm av den andra ägaren. Den första ägarinnan hade den på vinden under massa år, så den har klarat sig undan rost vilket är väldigt ovanligt med dessa gamla cyklar, och på grund utav endast två ägarbyten har man inte heller bytt bort några av originaldelarna. Ursprungliga färgen i vinrött med den gamla snirkliga kedjeskyddet samt en sigill där det står Velocipedaktiebolaget. Skön originalsadel med fjädring, cykelkorg med handtag i rotting, den gamla verktygslådan med bland annat en cykelpump, handtag, original-lyset som har genomgåtts av en verkstad och fungerar prima, virkat kjolskydd, originalhandtagen i plast och en fräsig liten ringklocka.

Jag älskar den här cykeln och det märks nog i bilderna tror jag, det blev så många bilder på cykeln. Den vill komma till ett hem som tar bra hand om den genom åren. Cykeln fick nya däck när jag köpte den, den rullar lätt och snabbt. Pedalerna är lite tröga ibland och kan behöva oljas. 3.500 köpte jag den för, och eftersom den har varit hos verkstaden nyligen vill jag gärna ta 2.500 eller högstbjudande. Släng iväg ett mail vid intresse!

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga
Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Selling my gorgeous old bike!

6 thoughts on “Gammal pärla söker nytt hem!

  1. Åh, den är alldeles underbar – precis en sådan som jag letade mig halvt fördärvad efter för flera år sedan innan jag gav upp och köpte en ny Skeppshult. Gör lite extra reklam för bärhandtaget – det är suveränt t.ex. när man ska in i cykelförråd eller upp på pendeltåg med trappor.

  2. Jättefin cykel och härliga fotografier. Ett stort grattis till dig för din nyköpta Hermes, den ser otroligt fin ut, skulle vara jätteroligt att se lite mer fotografier på den. Jag har själv ett antal cyklar från 1920-1950 talet och gillar verkligen kvaliteten och designen på dem, dessutom är de underbara att cykla på. Kul också med alla fotografier från resan till Gävle med årgångståget. Vi pratade en liten stund med varandra i Gävle om ånglok och lite annat och jag berömde dina kläder, jag berättade hade en gammal bil från 40-talet om du minns vem jag är då. Bästa hälsningar Peter

  3. Åh så fin! Har den hunnit bli såld än? Kan tänka mig att en sån här pärla går åt väldigt fort, men håller tummarna för att den finns kvar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *