Rosor.

Photo: Jessica Silversaga

Jag är inne i en period nu då jag syr nästan varje dag. Vintern tycker jag är ett sånt ypperligt tillfälle att hänga inne framför symaskinen. Tänkte visa er mina senaste inköp av tyger! Tunn voile i rosor. Av dessa får det nog bli en blus och en klänning. Jag tänker mig stora puffärmar och runda kragar á la Ulyana Sergeenko.

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
I like sewing in the winter. This is my latest bought fabrics, cotton voile with roses. My plan is to make a blouse and a dress out of them from a vintage sewing pattern.

16 thoughts on “Rosor.

  1. Har inte haft plats för en symaskin sen jag flyttade upp till Stockholm, sydde inte ett enda plagg 2013.. Så himla tråkigt!

  2. Å så fina tyger till dig! Jag önskar jag hade tålamod att sy plagg, vore häftigt… Jag håller mig nog till mina tygblommor ett tag till. Kanske behöver man bara hitta rätta klänningsmönstret för att bli riktigt peppad att köra igång? Skall bli kul att se dina alster!
    //Linnéa
    http://www.thewildrose.se

  3. Vad fina tyger!
    Jag rekommenderar att du köper en mönsterkonstruktionsbok om du inte har en. Kläderna sitter så himla mycket bättre när måtten är helt anpassade till kroppen. Och så står det hur man gör olika kragar och så. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *