Vintagemässan 2012.

I helgen var det dags för årliga Vintagemässan Bakåt Framåt i Stockholm. I år var det 10 års-jubileum och jag måste säga att mässan har aldrig varit så bra i form av utbud. Jag hittade så mycket fint att jag fick nypa mig själv i handen hela tiden. Har ju lite shoppingförbud för tillfället. Vi kikar lite!

Jacob följde med mig och hans jackfickor var fulla av såna här för han hade varit på födelsedagskalas kvällen innan.

Jag såg ut såhär: Vinröd swingkappa, Epok, Runda solglasögon – Myrorna, Skinnbälte – Beyond Retro, Halsduk – H&M, Skinnskor – SomNy. Och så min nya väska som passande nog heter School Bag på kvittot. Ni har sett mig släpa runt på diverse tygväskor senaste åren, nu är det förhoppningsvis lite mindre av sånt framöver.

Vi mötte upp Amanda som var så tjusigt klädd från topp till tå!

Kön till vintagemässan ringlade sig lång redan vid elva och eftersom vi hade platser på gästlistan fick vi smita in medan det fortfarande var såhär lugnt. Eftersom det är svårt att fotografera när det är för mycket folk var vi väldigt glada över det – och så började vi genast spana runt!

Vi mötte upp Karoline och hennes Andreas och det finns massor av fina bilder i hennes blogg från dagen, också.

Jag och Amanda köpte varsitt nytt paraply för 100:- styck. Jag stod länge och tittade och kände på den här blusen för 180:- och förstår nog inte riktigt varför jag lämnade den kvar. Men jag tänkte att jag redan hade så många tunna fina blusar och att användningsområdet för just såna här inte är så stora.
Åh, ångrar ganska mycket just nu.

Vi promenerade vidare i Stockholm under lite duggregn och jag fick använda mitt nya paraply!

Vi gick och fikade och myste på Vete-Katten och planerade lite stordåd som ni nog kommer få veta mer om på bloggen framöver. Vete-Katten är för övrigt ett av Stockholms absolut mysigaste fik. Här kan man både ta med sin dejt, sin mamma eller sina kompisar. Ni förstår, det passar för allt.

Jag matchade golvet med mina strumpbyxor.
Efteråt gick vi förbi Burleskloppisen som passande nog hade sitt event samtidigt i Slussen. Här blev det dock inget besök denna gång. Plånboken fick snällt säga nej.

Sista stopp var här, med det fina taket – Emmaus Vintage vid Götgatan. Första gången jag var där faktiskt, men definitivt inte sista! Nu är jag nyfiken, ni som var på Vintagemässan, vad tyckte ni? Och ni som vann Vintageportalens tio biljetter, hade ni ett roligt besök?

Translation:
This weekend I took my boyfriend and friends and went shopping vintage! The first stop was the vintage market Vintagemässan Bakåt Framåt who was celebrating 10 years. I had such a fun time but regret not buying the amazing 1920’s 1930’s silk blouse above. Sigh!

15 thoughts on “Vintagemässan 2012.

 1. Var har du köpt strumpbyxorna? Letar efter ett par i just den färgen! Var hittar man dem tro?

  1. De blåbärsblåvinröda strumpbyxorna köpte jag förra året på Lindex och jag har använt dem så mycket i höst att det snart är dags att kasta dem. Letar efter bra ersättare!

 2. Åh! Det ser ut som att det fanns många fina saker! Jag var tyvärr i Sundsvall i helgen och missade mässan. Får hålla tummarna för att jag kan gå nästa år!

  Älskar din kappa! Du ser väldigt höstfin ut!

 3. Okej dör lite på den fina rosa/röda blusen du inte köpte. Den var det finaste jag sett på länge. På vilket stånd/bås råkade du se den? Inte för att det skulle ha någon betydelse men.. så man vet!

  Kram!

  1. Jag kan inte heller sluta tänka på den! Skulle ha köpt den där, och då. Tyvärr vet jag ingenting om säljaren och blusen är förmodligen såld till någon annan vid det här laget!

 4. Så mycket fint!

  Måste för övrigt passa på att fråga var din fina väska kommer ifrån? Har vandrat runt i tygpåseträsket allt för länge och försöker hitta ett bra substitut.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *