Vintervila.

Photo: Jessica Silversaga

Nu har mina kläder legat i flyttkartonger i tre och en halv månad. Uppradade i två höga torn står de i hallen, och gör det till en utmaning att komma in och ut genom ytterdörren. Efter att jag hade varit med i Äntligen Hemma blev jag tyvärr allergisk av den dammiga putsväggen som lämnades kvar. Jag försökte få dem att hjälpa mig ordna väggen efteråt. Ringde och skrev, förklarade att jag hade varken kunskap eller pengar att fixa till den där väggen. Sedan bestämde vi oss för att göra det själva. Jag och Simon. Varje kväll efter jobbet, varje helg, har vi hängt vid den där väggen med ett halvt centimeter djupt hål. Sex lager spackel senare, en helg på att slipa och så har det fortsatt. Den här helgen ska vi äntligen måla! I skrivandets stund är hela rummet tömt på möbler och har förflyttat sig över varenda kvadratmeter i min etta. På kylskåpet hänger en lapp där mitt namn är skrivet sexton gånger och bildar ett hjärta. På hans rygg hittar jag fem gånger så många födelsedagsmärken. Vackra man som står ut att leva i detta kaos med mig.

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
The winter and us.

21 thoughts on “Vintervila.

 1. Åh vad jobbigt att bo i renoveringskaos. Jag bor för tillfället i en resväska och håller på att bli galen av att behöva gräva i min väska hela tiden…

 2. Vilken mardröm ändå. Det är ju exakt det man inte vill när man får rummet fixat fint i ett sånt där program, behöva fixa om själv i flera veckor efter. :(

 3. Vad ledsen jag blir över att Äntligen Hemma inte ville hjälpa dig. Hoppas att det blir bra nu!

  1. Jag blev också väldigt ledsen, för det satte mig i en knepig situation. Men jag är glad att Simon har hjälpt mig och nu är vi på god väg att få ordning igen!

 4. Åh vad fint! Detta som ni har/är/gör/blir tillsammans. Det påminner mig om saker (såsom trygghet, passion, vi mot världen och ögon som aldrig tar slut) som jag förvisso fortfarande har kvar i mitt liv efter 6 år med min man. Hurra. Men som jag kanske hade börjat ta för givna. Ditt sätt att fånga och visa er kärlek i ord och bild, inspirerar mig att se på mitt eget liv med lite nygamla ögon. <3 Med det menar jag att jag är lika kär idag som då men inte har reflekterat på länge över att den sortens kärlek som jag fann till slut inte är standard. Utan en sort som kan välta mycket stora stenar. Den sort som en kan lita på. Livet är fullt av par som inte tar hand om varandra. Ni verkar ta hand om alla millimetrarna och därför tror jag at ni är här för att stanna. Heja!

  1. Din kommentar gjorde mig så glad att jag var tvungen att skicka ett sms till Simon från jobbet och be honom läsa också. Jag hoppas du, som jag, aldrig glömmer att den kärlek som kan välta stora stenar och vänta ut stormar är ovanlig! Jag har aldrig upplevt den tidigare i mitt liv och därför är jag väldigt glad att våra vägar korsades. Jag hoppas du och din kärlek får många fler fina år. Heja!

 5. Så himla dåligt stil av Äntligen hemma. Tråkigt att behöva göra om efter att ha varit med i ett sånt program! Lycka till iallafall! <3

 6. Oacceptabelt av Äntligen hemmatycker jag. Pinsamt. Tänk om fler fick idén att göra en sån vägg efteråt och kanske också fick samma problem som du. Sjukt oansvarigt. I övrigt är ni två ett av de finaste par jag sett. :)

 7. Vad lustigt att de inte fixat till den, eller gett dig pengar till att göra det. En målare fixar sånt där på ett nafs, men är man lite ovan eller inte har gjort det innan så är det inte kul alls! Vi hyrde in en kille när vi spacklade alla väggar i vår lgh, slipning och målning gjorde vi själva, men hjälp vad tråkigt det var!

 8. Fy så tråkigt att ni fick renovera på nytt efteråt och att ÄH inte ställde upp med hjälp. Hoppas ni kommer ut på andra sidan av renoveingskaoset snart!

 9. Du har en fin blogg. Tråkigt att det inte blev bra men Äntligen hemma kan ju inte rå för att du blev allergisk. Men dumt om de inte informerade om villkoren innan. Hur som, hoppas det blir fint när det är färdigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *