2012, här är du. Del två.

Så kom maj månad som kanske var min favorit på hela året. Det var varmt och sommaren hade ännu inte blivit den regnigaste på typ hundra år. Jag hade precis efterlyst bröllopfotosjobb i bloggen och fått några uppdrag.

Och de här händerna höll mig så hårt. De finaste fräknigaste armarna i världen.

Juni kom! Jag startade upp Vintageportalen.se som den ser ut nu. En del av er har följt mig sedan jag började blogga 2008, men inte alla vet att jag har bloggat på Vintageportalen.se en gång tidigare.

Jag köpte nya träskor på min favoritbutik Swedish Hasbeens för att fira vårens frilansjobb.
Jacob uppgraderade sig med ett nytt projekt på sitt jobb och fick löneförhöjning. Jag har alltid varit stolt som sjutton över min karl, men här var jag såklart snäppet stoltare.

Och så fotade jag det här fina paret och deras bröllopsdag. Daniel och Isabella, som var så kära att det riktigt lyste om dem. Mitt första bröllopsjobb men jag kände mig varm i kläderna.

Vi tar en till, bara för att dom var så fina <3

Sedan kom midsommaraftonen och det var en av de bästa dagarna också, sol och blå himmel och lite värme. Sedan fick jag träffa Jacobs bästa vänner, som visade sig vara riktigt mysiga. Här binder jag kransar, vilket var mitt egenutvalda ansvarsområde. Älskar ju blommor och kransar.

Kvällen avslutades med bad för dom modigaste och jag var glad att jag kunde skylla på att jag var fotografen och därmed den som dokumenterade. Det var kallt i vattnet, riktigt kallt.

Juli kom. Vi hade flyttat in i vår nya lägenhet och då alla väggar och tak var i dåligt skick målade vi en del. Här är sovrummet som tapetserades med en blommig tapet inspirerad av gamla folkhemmet. Det här är kanske det bästa med att flytta, det händer så himla mycket första tiden. Bara roligt tycker jag.

Vi åkte till Herräng Dance Camp i Herräng och gick danskurser i Lindy Hop tillsammans. Bodde i en liten stuga och på dagarna åkte vi på små loppisar, när det inte var danskurser eller tillräckligt varmt för att hänga på stranden.

Men ingen av oss mådde särskilt bra just då.
Jag åkte jag på en allvarlig urinvägsinfektion och när jag blev frisk från fick jag den ökända Herräng-influensan med hög feber och halssont, som till slut fick mig att ställa dansskorna på hyllan.

Så kommer vi till den månaden då jag publicerade flest blogginlägg, Augusti.
Då fotade jag backstage för Ida Sjöstedt.

Och blev publicerad i vackra tidskriften Hemslöjd. Hårkreationen ovanför är skapad av Elsa Olsson.

Så fyllde jag även 30 år! Helt galet när man var liten och tyckte 30 kändes som någon slags vuxen ålder, jag känner mig inte ett dugg vuxen. För att fira det tog min karl med mig till Kolmården vilket kändes väldigt passande.

Jag fotade ett par bröllop tillsammans med min vackra assistent till man.
Här ovanför är Anna och Emils bröllop i Värnamo.

Men även min fina vän och fotograf Annett som fick sin Gustaf.

Och givetvis Kenneth och Karin i Malmö. Tänk vilken fin bröllopsfoto-sommar jag har haft.

Translation:
May to August this year. I photographed many weddings, turned 30, bicycled a lot and danced at Herräng Dance Camp with my boyfriend!

13 thoughts on “2012, här är du. Del två.

 1. I always love your dresses…so beautiful, you made wonderful wedding photos, I enjoy them very much and 30 is ever so young still…lots of life yet :) I hope you have a wonderful celebration for the new year xx

 2. Jag följde dig när du bloggade här på vintageportalen för länge sedan men så tappade jag bort dig! Lyckligtvis hittade jag tillbaka när du började blogga här igen :)

 3. Har följt dig sedan 2009, på gamla Vintageportalen. På den tiden när du bodde i Linköping och jag någon gång skymtade dig borta vid Vallaplan och Malmslättsvägen när jag var ute på mina promenader. Still going strong -både din blogg och mitt läsande av den, alltså. Vet inte varför du och din blogg har och alltid kommer ha en speciell plats hos mig, skälen är nog många, men ett av dom är nog att din blogg och dina bilder känns så jäkla äkta och unika. Det löper en så tydlig (om än lite vackert mystisk) röd tråd genom hela din värld. Folk kan plagiera och kopiera bäst dom vill, men det finns banne mig bara en Silversaga.

  Stor kram och må ditt 2013 bli strålande på alla sätt.

  1. Vad himla fint skrivet Anna! Av de kommentarer jag får så minns jag alltid dig, såklart. Skickade du inte också ett fantastiskt brev till mig en gång?

   1. Åh, jo, jag mailade dig en sommardag 2010 och plötsligt en dag damp det ner ett handskrivet brev i min brevlåda och ett fotografi som svar. Blir fortfarande helt varm i hjärtat (och imponerad) när jag tänker på det, hur man kan vara så omtänksam och ödmjuk även när man får så mycket pepp och fina kommentarer som du.

    Önskar dig allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *