2012, här är du. Sista delen.

I september började jag fota heminredning och fullkomligt älskade det. Mitt första uppdrag var för Älskade Hem hos Lollo i gamla Midsommarkransen. Vi träffades första gången när jag tog min cykel dit en kall septemberdag. Det var lite kärlek vid första ögonkastet, som man säger. Både med Louise och lägenheten.

Jag sökte ett jobb jag ville ha mest av allt, PR-ansvarig på Beyond Retro. Hade kunnat kämpa in i det sista för det jobbet, men efter en intervju sållades jag bort på grund utav att jag inte hade någon riktig utbildning i PR. Det kanske var lika bra, tänker jag. Annars hade jag aldrig haft tid att satsa 110% på mitt fotograferande, som jag kommer göra i år.  Min vinröda ullkappa köpte jag på Epok och trivdes utmärkt i hela hösten.

Under en av de regnigaste dagarna bakade jag chokladmacarons.

Jag gick en sykurs på Tygverket och lärde mig sy pennkjolar. Sydde en blåbärsblåvinröd kjol i ull som jag har använt väldigt mycket sedan dess. Slutade nästan helt använda cirkelkjolar och klänningar den hösten och gick över till jumprar och pennkjolar. Bilden ovan är en av de sista varma dagarna i september.

Jag blev med blommig hatt också!

Och så fotade jag sommarens sista bröllop på Hallwylska museet i Stockholm och fick jag lyssna på Erik Hassle som sjöng för brudparet. Här ovanför är festen som hölls innegården. Det var smått magiskt fotoljus, med det väldigt mjuka solnedgångsljuset tillsammans med regnet som låg i luften.

I oktober började jag och Jacob att riva ned tapeter i vardagsrummet men stannade efter den här biten och bestämde oss för att bredspackla istället. Jag hann ta det här självporträttet vid väggen och tänkte på Francesca Woodman. Den långa vackra klänningen är 1930-tal och dör vad jag älskar den.

Jag gjorde ett fotojobb för Året Runt tillsammans med Maria Ahlin, som bestod av muffins. Vi var hemma hos mig och stökade runt och det var väldigt mysigt. Totalt åtta recept under en dag. Bilden ovanför är lite av de blomster-stilleben vi använde till dukningarna.

Slutet av oktober och början på november är lite som en dimma, för det var då du försvann. Vi hade ju bråkat länge så tanken hade väl slagit mig men jag trodde aldrig att vi skulle göra slut. Eller ha en paus, eller vad det nu var. Ont som sjutton gjorde det i alla fall. Jag räknade dagarna från det att vi blev ihop tills du försvann.
Ett år och sjutton dagar.

Ni var extremt fina och skrev meddelanden, kommentarer och skickade brev. Blir lite ledsen i hjärtat när jag tänker att jag aldrig orkade svara på de flesta av dem. Förlåt, dimman som sagt. Ibland är det nog så svårt att bara orka kliva upp på morgonen. Och så var det där och då.

Jag köpte den här tredelade spegeln på en loppis i Stockholm.

Och funderade på att hyra ut min lägenhet och flytta hem till Sundsvall ett tag. Här ovan är en bild på mitt kök som är helt underbart med rutigt golv och gammalt serveringsskåp.

Jag fick även ett tidigare jobb publicerat i Året Runt och var glad över hur fint det blev. Baka med rotfrukter, hette artikeln. Jobbet plåtades i min förra lägenhet i Midsommarkransen som saknade ugn. Minns att jag och Maria fick gå och ringa på hos husets ordförande Osvald och låna hans ugn. Det gjorde inte honom någonting, han tyckte att det var roligt med besök och så bjöd vi honom på tårta.

I slutet av november träffades vi i Stockholms skärgård och jag hade längtat ihjäl mig efter dig. Tror du kände likadant. Efter den dagen blev vi tillsammans igen och den värsta månaden på hela 2012 var över.

December kom och med den väldigt mycket snö. Jag var sjuk i flera veckor men jobbade ändå och var till och med ute och busade i snön. Har liksom aldrig sett så mycket snö sedan jag var liten och bodde i Sundsvall.

Hittade en rosig sjal på Beyond Retro som jag älskade från första ögonblicket. Hade mitt rödaste röda läppstift Ruby Woo från Mac. Klädde mig varmt varje dag i ull, strumpbyxor och lager på lager. Avskyr att frysa.

Jobbet med Louise publicerades i Älskade hem och bilderna blev så fina!

Jag upptäckte vintage-stickning på allvar och beställde stickor från E-bay i tio olika storlekar. Jag jobbade också en hel del och retuscherade bilder för både Älskade Hem, Året Runt och Family Living.

Årets sista dag tillbringades på det allra bäst av sätt. Med mina vänner, Emma, Louise och Linda. Och nya vänner. Och såklart Jacob! Jag avslutar årssummeringen med en snodd bild från Emma och tackar 2012 för alla de fina människor jag lärt känna, de spännande jobb jag har fått gjort och kanske mest av allt för att jag har fått lära känna mig själv ännu bättre. Känner mig starkare än någonsin.

Translation:
The last part of 2012! I am happy that this year is over, since it’s been a roller coaster from start to end. But I’ve made some new friends, worked with exciting projects and and perhaps most of all I’ve got to know myself better.

9 thoughts on “2012, här är du. Sista delen.

  1. Så fint det har varit att få ta del av ditt år, både i realtid på bloggen och så här i snabbversion retroaktivt. Älskar’t! Bilden där du läser bok är nog min favorit.
    Skål för ett år med mer bloggande! Funderar på att börja skriva själv, fast om andra saker. Sånt ur mitt lilla liv på Fridhemsplan. Du inspirerar mig!

  2. Bilden på dig bakom tapetbiten är verkligen helt fantastisk. Älskar. Kan inte du visa mer av ditt kök förresten? Det ser jättegulligt ut!

  3. Heja dig! 2013 blir nog världsbra.

    Det var fint att ses en liten kortis hos Emma. Sa till min kille sen när jag förklarade vilka ni var som var där att “Hon i mörkt hår är Jessica Silversaga” han sa “JAHA! Så det är hon, hon som fotar så fint.”

  4. Vilken sammanfattning! Tänkte bara säga att jag såg reportaget från Louises lägenhet som du fotat, och så ditt egna sovrum i samma tidning, himla fint båda två!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *