Allt som glittrar är silver.

Photo: Jessica Silversaga

Förra veckan var det Antikmässan i Stockholm. Jag var där med min kamera i vanlig ordning, och klämde och kände också på lite kläder och smycken. Vi kikar lite på hur det såg ut!

Photo: Jessica Silversaga

Jag började med att kolla i montrarna med kläder. Här hos Lisa Larsson Second Hand.

Photo: Jessica Silversaga
Sedan gick jag vidare till Lata Pigan och tog med de här blusarna till provrummet. Två 1930-/40-talare i jättefint skick. Dock blev det inget köp för mig. Kände att de flesta priserna var ganska höga.

Photo: Jessica Silversaga
Jag slog däremot till på den här gamla ramen med handbroderade liljekonvaljer från sekelskiftet. Kvinnan som gjorde denna hade klippt itu en gammal hålig bordsduk och gjort såhär fina broderier med tyget. Man måste älska hur man tog hand om alla saker förr! Den ska få hänga ovanför skrivbordet.

Photo: Jessica Silversaga

Dröm-hatthylla till liten hall. Tyvärr inte till salu.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Sedan kollade jag på smycken och letade efter gamla ringar och örhängen.

Photo: Jessica Silversaga

Fastnade för de här Penny Dreadful-örhängena från 20-talet.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Sist tog jag ett varv och kollade på de lite större utställningsmontrarna. De här två tyckte jag var finast. Vill ha en sänghimmel i sovrummet. Tack för i år Antikmässan!

Photo: Jessica Silversaga

Translation:
From last weekend at the Antique Fair (Antikmässan) in Stockholm!

5 thoughts on “Allt som glittrar är silver.

  1. För ett antal år sedan skrev du ett inlägg om plagiarism där du tog upp personlig erfarenhet med bilder som blivit mer eller mindre kopierade. Jag har letat flera gånger efter det inlägget, vet inte om det är borttaget/icke aktuellt längre eller bara försvann ihop med vintageportalen? Oavsett var jag nyfiken i alla fall, om det kanske ledde till en förändring/ett förlåt kanske eller så? Orsaken att jag letat efter det är att jag minns att jag tyckte att det var väldigt modigt skrivet och bra. Är ett stort fan av dig och dina foton sedan flera år tillbaka. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *