Efterbilder: platsbyggd garderob, del 1.

Photo: Jessica Silversaga

Här kommer lite bilder på vår nya platsbyggda garderob!
Nu fattas bara beslagen som ska monteras denna vecka (tyvärr lite slarviga snickare som monterade för nära kanten), och linoljefärg, som vi tänkte måla själva. Här är en bild på hur det såg ut innan garderoben kom upp. Innan det hade vi en lösning vi fick från Äntligen Hemma och Elsa Billgren, som bestod av en öppen garderob med ställningar. Det är helt otroligt vad mycket saker denna garderoben slukar, så himla bra att kunna gömma alla väskor, skor, extratäcken, cykelkorgar, hattaskar osv osv! Så himla nöjd.

Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Our new place built wardrobe! This is how it looked before!

12 thoughts on “Efterbilder: platsbyggd garderob, del 1.

 1. Vilken fin garderob! Får jag fråga hur mycket ni betalade för att bygga den, och vem ni anlitade? Ska just flytta själv och kommer behöva en stor garderob av det slaget, funderar över vad det kan komma att kosta.
  Varm tack för en otroligt vacker blogg!

  1. Hej Nina! Absolut, maila mig så kan du få prisuppgifter och kontakt till den duktiga snickaren som byggde! Mail står i presentationen under bilden.

 2. Jättesnyggt! Funderar på att göra detsamma. Och så ville jag också säga att jag tidigare försökt tala om hur jättenöjd jag är med den grå 50-talsdräkten jag köpte av dig och den blommiga rayonklänningen, men mina kommentarer verkar inte ha “fastnat”!

  1. Tack fina Birgitta! Vad roligt att plaggen passade så bra! Tyvärr har kommentarsfunktionen varit trasig, men jag har sett dina kommentarer i efterhand. Massa kramar till dig! Ps: Stämmer att dräkten var helt ny, uppköpt från Vintagevinden som säljer gamla dräkter från ett original-lager.

 3. Önskar sambon kunde gå med på en platsbyggd garderob! Men han vill ha Ikea … :(
  Får visa er garderob hur fin den blev!
  Vill i alla fall tipsa om att köpa riktig linoljefärg utan lösningsmedel! Moderna linoljefärger från de stora färgtillverkarna (Alcro, Beckers duvet) har oftast bara lösningsbaserade. Gysinge byggnadsvård säljer fina oljefärger. Allbäck är ett annat företag. Sen är linoljefärg lite annorlunda mot vanlig plastfärg/vattenbaserad. Till skillnad mot plastfärg ska man stryka tunt, tunt med linoljefärg, annars torkar den dåligt och kan skikta sig. Hellre tunt i flera omgångar. Ofta är man van med att blaska på med plastfärg. Byggfabriken säljer ju också färg utöver all annan vacker inredning. Om inte annat kan du också kolla in äggoljetempera (ja, pigment, olja och ägg som bindemedel) och där finns ett jättefint företag som heter Av Jord. Man blandar själv.
  Mvh /den f.d byggnadsvårdsstudenten

  1. Tack för så fina svar! Jag älskar linoljefärg, känns så konstigt att använda något annat. Vad roligt att du pluggat byggnadsvård, det funderade jag också på ett tag!

 4. Men kära nån vilken fin platsbyggd garderob! Har letat inspiration och idéer för en framtida byggnation själv, så hamnade jag här av en slump! Nu väcktes massa frågor, hur djup har ni gjort den? vilka beslag menar du är för nära kanten? Och ser ovan att någon frågat om pris. Ja, det blir jag också lite nyfiken över? I min framtida har jag tänkt mig en byxhållare också. Sparsamt med klänningar här hemma. Tack för fin inspiration! / Jenny

 5. Hej,
  Jättefin garderob verkligen, men jag undrar liksom de ovan vad priset har hamnat på och vilka du anlitade? :) Det går inte att använda “email-knappen”.
  /Denise

 6. Hej!

  Ser superfint ut! Som flera andra här undrar jag också vad priset på garderoben landade på och vilken snickare du anlitat. Vi går i garderobsbyggartankar vi med.

  //A

  1. Tyvärr kan jag inte rekommendera detta företag då det varit omöjligt att få tag på hantverkarna, de har avbokat sina arbetsdagar en timme efter att de skulle varit här osv. Lycka till med garderbosplanerandet och hoppas ni hittar rätt!

 7. Hej! Så fin garderob!
  Tänkte höra vilket material den är gjord av samt hur mycket priset landade på?

  Tack! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *