En räv bakom örat.

Ni minns säkert den fantastiska Wes Anderson-maskeraden jag var på? Tänkte att vi skulle kika lite mer på min karaktär, Mrs. Fox och hur jag förvandlades till en snärtig liten räv!

Idén till att klä ut mig till just en räv kom ganska mycket med tanke på min hårfärg. Sedan är ju räven enligt fabeln ett väldigt listigt och slugt djur. Hämtade inspiration från “Fantastic Mr. Fox” eftersom vi alla skulle vara filmkaraktärer. Den gula klänningen är 40-tal. Till make up hade jag en svart eyeliner som jag målade cat eyes med och sedan följde hela vägen fram och avslutade med en liten rundning. Brun ögonskugga längst ut och vit ögonskugga längst in och nedanför ögonen. Plus en brun skuggning vid näsan. Sedan en nos med eyeliner och små morrhår. Synd att det inte syns så bra på bilderna med blixten, kanske syns sminket bättre här?

Naglarna blev klor med svart nagellack som jag formade (och målade) genom att sätta tejpbitar på sidorna. Lite klurigt men helt klart värt besväret. Vassaste naglarna på festen!

Och sist men inte minst hade jag ju öron och svans som jag gjorde av ett tyg jag köpte på en butik i Sundbyberg. En meter tyg sisådär. Kändes självklart att köpa fuskpäls. Kan säga att det är väldigt praktiskt att ha svans när man åker kollektivt och väntar på en kall vinterbänk. Då har man helt plötsligt med sig en kudde att sitta på. Vill ni veta hur jag sydde svansen så har jag en liten svans-tutorial till er!

Puss!
/Foxy

Translation:
More about my transformation into character Mrs Fox. If you’ve missed the amazing Wes Anderson Party, more photos can be found here.

5 thoughts on “En räv bakom örat.

  1. Ooh ja, vill verkligen veta hur du gjorde svansen! Och sen undrar jag även hur du fick till öronen? :)
    Ps. du måste vara den sötaste räven jag någonsin sett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *