Gotland, del II: Kutens bensin, rosorna och Miss Taylor.

När vi lämnat våra saker på hotellet så var klockan halv fyra och det var dags för äventyr. Det var ovanligt varmt i Visby, den tropiska värmen och luftfuktigheten gjorde mig alldeles sprallig. Hittills har ju sommaren bara varit fylld av regn och kyla och jag har fått överanvända mina koftor, strumpbyxor och tjocka klänningar.

Vi åkte ner till hamnen för en sen lunch och stannade till hos Mr. Langos. Av honom beställde vi en klassisk langos med rom, gräddfil och ost. Vår utsikt till maten såg ut såhär. Det hade tydligen varit ett väldigt åskoväder natten innan vi flög ner till Gotland och en tjock dimma låg kvar över ön.

Det var väldigt fint fotoljus. Vi lekte lite med kameran.

Sedan tog vi bilen 1,5 timme och åkte färja till Fårö och hamnade slutligen här, på exotiska Kutens bensin. Lite som att förflytta sig till en bensinmack under 50-talet. Underbart att något sånt här finns i Sverige.

Vi trivdes bra som ni ser. Gamla bilar, skyltar och vildvuxna rosor.

Den här snygga mannen verkade gilla det lika mycket som jag.

Sedan bestämde vi oss för att det var dags för middag och kollade in menyerna. Efter att vi hade beställt mat och satte vi oss ned på baksidan. Det var väldigt fint och lugnt. Ett Gotland på semester.

Och så kom våra crêpes. Jag beställde en Miss Taylor som innehöll champinjoner, bacon, ost och crème fraiche. Jacob beställde en variant med fårost, mycket gott.

Efter maten tittade vi runt. Det var fint överallt faktiskt.

Jag är så glad att vi fick låna Preems fina evolutionsbil för att kunna ta oss ut på våra äventyr. En bra grej är att alla kan låna deras bil en hel dag, alldeles gratis. Om du gillar Preem på Facebook och läser mer här, så kan du också göra det. En annan bra sak är ju att den är mer miljövänlig dessutom.

Efter maten fixade jag till håret och bättrade på läppstiftet. Då blev jag fotad med mobilkameror av en massa främlingar. De kanske tyckte det var fint.

När solen började gå ner lite bestämde vi oss för att åka vidare till en annan plats.
Fortsättning en annan dag på den utflykten!

9 thoughts on “Gotland, del II: Kutens bensin, rosorna och Miss Taylor.

  1. Such a nice place, reminds me of some places in America that my uncle would take me too, he remodeled old fashion cars and the places to get parts looked like this! You looked beautiful, maybe they thought so too :) x

  2. Älskar Kutens! En självklarhet de gånger jag varit på Fårö, förra året firade vi min väns 25-års dag med att dansa oss svettiga till The Domestic Bumblebees där.

  3. Alltså jag står inte ut med hur stilig din karl är. Ni klär varandra så bra att det är helt orättvist. Hade cyklat in i en stolpe om jag sett er ihop på ett ställe som Kutens.

    Åh, mitt arma, veka hjärta.

    (Att efter-semester-läsa-ikapp din blogg är det bästa jag gjort på hela dagen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *