Söndags-marknaden, sidenduken och den tjusiga damen.

I helgen var det dags för Årsta Mercado vilket är Årstabornas egna lilla marknad! Jag som älskar blandningen av staden och lilla landet trivs verkligen här. Årsta har sin egen lilla mötesplats, torget, och det är alltså här det skapas loppisar med jämna mellanrum. Just den här lördagen vaknade vi sent men cyklade ner lagom till timmen innan stängning. Tittade på bland annat fina gamla spetsar och smycken.

Och jag köpte den här för tjugo kronor. En liten sidenduk som är dekorerad för hand med små guldkanter, prickar och blommor. Från runt 1920-talet. Höjden av tjusighet om ni frågar mig!
Köpte även en gammal spegel i tenn för femtio kronor som just nu huserar på mitt nattduksbord i sovrummet.

Den här damen var söndagsfin i sin gamla skräddade kostym, säkerligen från sent 50-tal. Så fint när man fortfarande kan se människor klä upp sig såhär till helgen. En fin färgklick bland alla gråa mörkblåa och svarta människor.

Avslutar med en bild på den här gröna saftkannan som jag ville köpa med mig hem, men lämnade kvar.
Det var allt från söndagsloppisen i Årsta!

Translation:
Last Sunday it was time for Årsta Mercado again, my neighborhoods own flea market. We went down the last hour but I still find a small mirror and the silk cloth that was hand painted by some lovely lady. I think it is somewhere from the 1920’s and I paid almost 3 USD!

7 thoughts on “Söndags-marknaden, sidenduken och den tjusiga damen.

  1. Vilka fina saker du hittade.
    Damen i grönt, vilken våruppenbarelse.
    Minns en klänning i exakt den nyansen, som min mamma sydde till mig i den absolut senaste modellen, den sk babydoll och dessutom kort. Vill minnas att det var i slutet 1960-talet. Mamma kastade kanterna för hand, för att inte tyget skulle repa sig… hon fick sin första zig-zag nåt år efter… o vilka minnen…
    kram elsamarianne

  2. Det är fantastiskt att se dessa äldre damer som klär upp sig fint när det är helg. Nyligen såg jag en gammal dag som hade skotskrutig kjol, en röd kofta, en fin brosch och hatt. Och sköna ecco-skor till detta. Vilken fin liten duk du ar köpt, ett litet konstverk. Jag vill så gärna besöka Årsta snart och se torget och så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *