Augusti, lång lugg och tjocka strumpbyxor.

Varje höst får jag någon slags hårkris. Det börjar lite lätt med att jag inte riktigt får till mitt hår som jag brukar ha det. Lockarna vill inte falla som de brukar, luggen ligger platt och jag står alldeles för länge framför spegeln innan jag går ut. Känner mig dum och ytlig. Håret hamnar i en knut, och denna knut bärs sedan varje dag. En oinspirerad och rätt ledsen knut.

Efter ett tag brukar jag fundera över en ny frisyr. Klippa lugg, spara ut längre hår, eller klippa riktigt kort. Kanske byta färg. Jag brukar blogga om det, fråga vad ni tycker. Ibland byter jag hårfärg bara lite. Som en miniförändring. Jag har haft ljusare chokladbrunt, strawberry blonde, kopparorangerött och så mitt vanliga kopparröda. Jag byter nämligen frisyr sällan. Jag har haft två hårfärger i mitt liv, mitt ljusbruna naturliga (som jag färgat mörkare och haft i ungefär fyra år), sedan mitt röda i fyra år. Mestadels har mitt hår varit långt och lockigt. Nu längtar jag efter det här: chokladbrun bob med lugg. Men har sån ångest över att säga hejdå till mitt röda hår.Photo: Jessica Silversaga

Translation:
Every autumn I dream about a new haircut and color. This time I might perhaps do something about it. I’ve had my red hair for four years now, and it’s given me so much joy but perhaps it’s time to move on and try something new. I do get really attached to my hairstyles and don’t change very often. I’ve had only two hair colors my whole life; brown and red. This is what I am dreaming of right now. Brown bow with bangs. Photo 1, 3 and 7 from my girl crush Katie-Louise Ford.

7 thoughts on “Augusti, lång lugg och tjocka strumpbyxor.

  1. Ditt hår är alltid urtjusigt och romantiskt! Men jag tänker att man ändå ska passa på att vara spontan och OM man ångrar sig så växer det ju ut sen. Det är ju trots allt bara hår! YOLO liksom <3

    Och du skulle förresten rocka en axellång, mörk page med lugg som ingen annan! Så jäkla fint.

  2. Hej!! Jag är EXAKT likadan. Varje jäkla höst blir det kris men jag embrace:ar det och klippte lugg i förrgår. Jag är nöjd!
    Min instagram @Jasofine Så kan du se hur det blev!

    Kram!

  3. Jag gör likadant! Har aldrig färgat det, men pendlar mellan att låta det växa och kapa av det, lugg och inte lugg. Hade precis bestämt mig för att låta min page med lugg växa ut igen, men så kommer det här bilderna…. Nu blev det svårt!

  4. ditt hår är jättefint, men ibland behöver man något nytt. så kände jag. jag var rödhårig väldigt länge, sen blev det naturlig hårfärg igen. sen kapade jag luggen och sen kapade jag längden. och sen ännu mer. nu tror jag att jag är nöjd men jag vet inte än. jag tycker du ska göra det, något nytt med hösten liksom. chokladbrun bob är ju också det finaste som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *