En nordisk tröja för så in i Norden kalla dagar.

Det är kallt, närmare minus tio grader just nu. Uppväxt i Sundsvall borde det inte vara så mycket att väsnas över egentligen, men under de senaste tio åren har jag liksom tappat den där vanan av att hantera 20 minusgrader, bara sådär. Så jag fryser och det ganska mycket. Tur att man kan ha flera strumpbyxor lager på lager, varma ullbyxor och gamla stickade tröjor. Här mitt senaste inköp, en 40-tals stickad kofta med nordiskt mönster. Inköpt på en second hand-butik i Stockholm för det förnäma priset av 150 kronor. Det kallar jag fynd!


En hel outfit! 50-tals ullbyxor, gammalt herrskärp från Beyond Retro, nordiska 40-tals koftan och så en vit liten blus som kommer från H&M. Plus ett par strumpbyxor i ull från Lindex som ni inte riktigt ser.

Märker ni något mer… någon skillnad?

Jag har köpt en ny kamera och ett nytt objektiv! Canon 5D Mark III och Canon 50mm 1.4. Det här innebär att min fina kamera kommer att vara till salu för den som vill ta hand om en ytterst välskött kamera.
Mer om det i ett separat inlägg!

Translation:
It is so cold in Sweden right now (winter, of course) so I am wearing every warm garment I can think of.
Here 1950’s wool pants with a belt from Beyond Retro and my new thrifted 1040’s knitted nordic pattern cardigan. Keeping warm and fancy the vintage way!

7 thoughts on “En nordisk tröja för så in i Norden kalla dagar.

 1. You look so darn cute and I like this sweater…I could do with some more at the moment. It’s so cold here in Scotland. The wind is pretty much like ice against the skin. I can’t wait to dance with the flowers in the sunshine soon :)) Have a wonderful weekend xx

 2. Hej!
  Gillar din blogg och framförallt bilderna,
  så en distanskurs som du pratade om låter fint. eller varför inte en kurs som är förlagd på helgen för oss som kommer långväga ifrån. Då får man ju möjlighet att ställa frågor direkt.
  Jag skulle gärna förbättra min fototeknik.
  Planerar du att starta kurser då?

  Ha det fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *